"Да, България" с 10 души ръководство, учредителите проверени за членство в ДС

Антония Чорева, Анита Стефанова 04 януари 2017 в 20:15 22113 16

Новата партия "Да, България" на Христо Иванов поема първите стъпки към своето узаконяване след броени дни. В събота, 7 януари, е Учредителното събрание на движението, което засега претендира да е абсолютно политически независима партия, която да вкара нови и неопетнени лица в политиката. 

Броени часове, преди да избере ръководство и да гласува устава си, в партията на Христо Иванов тече трескава подготовка.

Десетки доброволци звънят лично на всеки един, който е заявил интерес да се запише в партията онлайн. Основното за членуващите е да са с чисти имена, затова доброволците проверявали всеки един дали е агент на ДС и досега такъв няма, което е един от водещите принципи на  партията на Христо Иванов. 3600 до днес са заявили желание да се запишат в "Да, България", като сред тях са хора на възраст между 30 и 60 години.  За да стане узаконяването на партията от тези желаещи 500 трябва да се регистрират като учредители и да подпишат учредителна декларация. 

Екипът по организацията на събитието е изцяло доброволен, а разходите по наемане на залата са покрити от симпатизанти и от дарения, събрани в специалната сметка за дарения. До този момент събраната сума е 79 000 лв. Пари идват, както от страната, така и от чужбина, като най-голямото дарение досега е направено от българин, живеещ в Лондон - 9000 лева. 

В "Да, България" водещите фигури вече се разпределят по ресори, за да се справят с проблемите на държавата. Очаква се главният сектор - правосъдие и антикорупция да се поеме от Христо Иванов, а други водещи личности, чиито имена от партията предпочетоха да запазят в тайна - ще се разпределят в секторите - образование, здравеопазване и икономика. 

Официалната част

Учредяването на партия "Да, България" започва в ранните часове на съботния ден. Учредители ще пристигнат от цялата страна, а по-късно председателят на Инициативния комитет – Христо Иванов ще изнесе реч. След нея ще протече гласуване на устава и ръководните органи на партията. За председател се очаква да бъде избран Христо Иванов. В ръководството ще влязат 10-ина души, научи OFFNews.  Техните имена все още не се казват, но сред тях вероятно ще са доц. Кристиян Таков и конституционният съдия Атанас Славов. 

След като бъде избрано ръководство, "Да, България" ще дискутира целите, партньорите и предизборната си тактика с дошлите от цялата страна симпатизанти и учредители.

Според Закона за политическите партии след учредяването Софийски градски съд в едномесечен срок трябва да се произнесе с решение за законността на партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

18

Red or Dead

05.01 2017 в 15:20

““““......НЕ, просто смели хора.....“““““

Е, чак пък “смели“.:)Не се чувствам никакъв смелчага, просто се радвам, че имам възможност да споделям без притеснения всички хубави и не хубави неща от живота които ме вълнуват;)
Естествено важен е и фактът, че тук има хора с които можеш да ги споделиш и в положителен и в отрицателен аспект!

26179

17

ELPIDA

05.01 2017 в 15:20

Нали заби трънчето в мозъка на Йончев.
Да вярваме,че друг път ще бъде по-прецизен...
Нема как и без прошка...

26179

16

ELPIDA

05.01 2017 в 15:16

Спомни си песента на Джоф Тейт...


Давай,пълен напред !

63994

15

Red or Dead

05.01 2017 в 15:14

Пак ме хвана “ограничението“.....
Много съформци ще си кажат, че съм МНОГО пунктуален(и с право), но истината е, че съм “жертва“ на изостреното ми чувство за справедливост.....естествено ЗНАМ, че критериите на г-н Йончев са съвсем различни от моите, и е напълно нормално да е така....камбанариите НИ са на съвсем различни брегове, НО има общо приети норми за МОРАЛ и човешко поведение които би трябвало да се спазват от....ВСИЧКИ....естествено това си е само мое мнение и не ангажирам никой друг с него....

63994

14

Red or Dead

05.01 2017 в 15:07

ЕЛПИДА, ти по ОЧЕИЗВАДНИ причини нямаш никаква причина за каквито и да е обяснения......когато видях, че ТВОЙ пост е скрит, си рекох, че сигурно е недоразумение, е, според моите разбирания си е ТОЧНО така, аз знам да речем, че доста пъти пиша “пиперливи“ постове(характер, какво да се прави, но си го знам и съм приел факта, че има ли провинение, ще има и наказание)
Но ти си символ точно за толерантност и разбиране, така че е разбираемо моето недоумение......
Единствената “причина“ е, че ти използваш руската дума “ВОВА“, а Какавидков е ползвал..“VOVA“...НО разковничето за мен е използването на думата...“ташками“ което според наша скромност е много по-голямо прегрешение от ЦЕЛИЯ твой коментар....
Искам да бъда ПРАВИЛНО разбран, аз съзнавам, че ЦЕЛИЯТ коментар на Какавидков е с шеговит характер и нямам НИЩО против него, НО какъв по дяволите е проблема с ТВОЯ коментар....ето това ми е проблема.....

26179

13

ELPIDA

05.01 2017 в 15:02

"Мамини сладки тролчета с десетки." - @ 3,Мойри.

НЕ, просто смели хора.

26179

12

ELPIDA

05.01 2017 в 14:58

Тази партия чие виме ще суче?!
.................................................................
"...доброволците проверявали всеки един дали е агент на ДС и досега такъв няма...''

Това е класифицирана информация.Кой им дава достъп?

26179

11

ELPIDA

05.01 2017 в 14:40

Ха,Red,добре, че ме открехна.Нямам време да се разхождам из другите сайтове,нито да се връщам към стари мои коментари, освен ако не дължа отговор някому. Учудена съм за скриването...
А т'ва за Вовата си го пуснах наистина малко на шега, с популярният русизъм. Почти всеки средно-интелигентен българин знае широко-употребявани изрази на чужди езици.
Това ще рече ли, че не трябва да публикуват материалите на големият Нойзи,когото аз чета с огромно удоволствие?!

63994

10

Red or Dead

05.01 2017 в 13:17

Продължавам, просто не ми стигна мястото, но музата ми е все още тук......за да не съм голословен, ще дам пример с вчерашната “чистка“ на г-н Йончев(нямам претенции към нея, а САМО в/у критериите.....ето голите факти.....

В тази https://goo.gl/dEKagn тема има коментар на “ELPIDA“ който е следният...

“ Здорово,Вова ! Само така! Брависимо! “

... и е “скрит за нарушаване Правилника за коментиране....


Точно над него е следният коментар на “Какавидков“.....който според г-н Йончев си е ОК!

“ Vova вече получил потупвание по шолдера от Тръмпака.
Какой смарт гай несхватит че си правят ташками с него“

Така, аз просто не разбирам как Елпида нарушава правилника, а с Какавидков всичко е...ОК!?!?

Пак повтарям, просто се мъча да проумея критериите на г-н Йончев, по този начин ще сме си полезни....взаимно...

63994

9

Red or Dead

05.01 2017 в 13:01

Апропо, все се каня да го кажа, но сега ЗИ нейшън @Мойри ме провокира......МНОГО моля да бъде сложен край от страна на г-н Йончев на всички коментари които по всякакъв начин ни определят като...“платени руски тролове“...“рубладжи“..и так далее....

Според наша скромност това е в пъти по-обидно от 90% от “скритите“ наши коментари!!
Според моята трактовка, по този начин се цели да се обезсмисли цялата наша същност и всички идеи в които вярваме....нашата ценностна система, това по никакъв начин не кореспондира с “евроценостите“....Искам да бъда разбран съвсем правилно, както аз приемам за нормално, че има хора които си харесват американския начин на живот и НИКОГА не ги наричам ...“тролове“.....така искам по същия начин да се подхожда и към нас.....всичко друго си е голяма степен нарушаване на Правилника.....каква е разликата дали ще те обявят за гей...или за “платен трол“......аз съм сигурен, че г-н Йончев е наясно с това, но факта че ги оставя е вид толериране...