Да, България в Пловдив: Да се изкорени моделът на безнаказаност за политиците

OFFNews 23 декември 2016 в 12:54 3922 2

Как да се промени политическата система, така че да произвежда бъдеще за България и как да бъде изкоренен режимът на безнаказаността, в която работят българските политици - бяха основните теми на разговора на представители на новата партия Да, България с пловдивчани.

"България може да има друга социална система, друг стандарт на живот и да дава друга перспектива на младите си хора", заяви пред пловдивчани Христо Иванов на срещата, която продължи повече от два часа.

Залата в културния дом "Борис Христов" в Пловдив се оказа малка за интереса към първата импровизирана среща на съмишлениците на Да, България в града. Те са самоорганизираха и поканиха представители на Инициативния комитет по учредяването на новата партия.

"За Да, България това е първа среща извън София, а лично за мен това е особено важно, тъй като освен много приятели с града ме свързва и личен момент - тук е погребан моят прачичо, митрополит Натанаил Охридски", каза Христо Иванов пред пловдивските съмишленици на Да, България.

Сред темите за разискване бяха местното самоуправление, отношенията с други партии и организационни въпроси около учредяването на новата партия и предстоящото учредително събрание на 7 януари 2017 година. На първата среща в Пловдив бяха дошли не само пловдивчани, но и съмишленици от близки градове. След срещата бяха отправени покани за подобни срещи и в други градове.

На сайта на Да, България вече има регистрирани над 3200 поддръжници, готови да се включат като доброволци или членове, а последователите в социалните мрежи са над 12 хиляди. От два дни по новооткритата сметка на инициативния комитет пристигат и дарения от поддръжници, които ще се отчитат всяка седмица на сайта на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!