'Да, България' обяви бойкот на 'Възраждане' в местната власт

OFFNews 15 ноември 2023 в 08:35 4855 1

СОС

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Националният съвет на “Да, България” е решил съветниците в новите общински съвети в цялата страна да не работят с представителите на "Възраждане" в местните парламенти. 

Това става ясно от пост в страницата във „Фейсбук“ на „Да, България“. 

Решението важи с особена сила в период, в който се формират мнозинства и ръководство на общинските съвети и когато се оформя новата общинска администрация. По този начин “Да, България” ясно заявява, че не подкрепя легитимирането на “Възраждане” в местната власт през участие в ръководни местни органи, пише в текста. 

В Столичния общински съвет, който не успява да формира мнозинство, за да си избере председател и да заработи, „Възраждане“ има осем съветници. 

Дори "Възраждане" имат приоритети, сходни на нашите, на тези на БСП и ГЕРБ, каза вчера Борис Бонев, като коментира избора на председател на СОС, за който пост той е кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София. 

Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" за подкрепа в Столичния общински съвет, след като не бе избран за председател на СОС, попита Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, като отправи питането си към лидерите на ПП-ДБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!