Гласуваш за Ваня, получаваш Борис. Новата сглобка в СОС според ГЕРБ

Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с БСП и Възраждане за подкрепа, пита Георги Георгиев

OFFNews 14 ноември 2023 в 16:57 3943 4

ГЕРБ-съветници

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Оторизиран ли е, упълномощен ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" за подкрепа в Столичния общински съвет, след като вчера не бе избран за председател на СОС. А с БСП? 

Тези въпроси общинският съветник от ГЕРБ-СДС и бивш председател на СОС Георги Георгиев зададе задочно на лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев на пресконференция на новоизбраните съветници в централата на ГЕРБ.   

Кирил Петков заяви на 3 ноември за Ваня Григорова, че тя е "краен комунист, на пръв поглед симпатична, но предлага диктатура", а БСП - екстремисти. Екстремисти ли бяха тя и екипа й на 3 ноември, екстремисти ли са 14 дни по-късно, попита още Георгиев по повод. 

На нас ни е трудно да си обясним какво се случва, макар че аз съм изучавал математика, логика, математическа логика, политически науки. Въпреки това за последните политически сюжети от последните два дни не мога да намеря обяснение, каза Томислав Дончев.

Тази "сглобка" вероятно е подготвена предварително, каза още Георгиев. 

Общинският съветник Мирослав Боршош допълни, че избирателите, които са гласували за Васил Терзиев, получават Ваня Григорова, а гласувалите за Ваня Григорова - получават Борис Бонев. "Опитваме се да покажем колко полярни могат да бъдат политиците в България в рамките на 24 часа", заяви Боршош. По думите му се подменя вотът на демократичната общност в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

14.11 2023 в 22:30

Шизофреничното положение, в което е Борисов сам си каза че е, се разпространи в групата на ГЕРБ в общинския съвет. "Ние няма да подкрепим Бонев за председател, няма да издигаме кандидат и няма да участваме в гласуването, ама той защо ходи да говори с други?"

4038

3

Moirae

14.11 2023 в 18:23

Цялата полезна дейност на ГЕРБ, след като вече не разчитат на мнозинства, се свежда до това да плюят, да позират и да спъват. Тях работа не ги интересува, нито обществения интерес. Безполезни и тесногръди политици. Такива сметкаджии и мошеници също са много удобни за проникване и работа против националния интерес.

-1650

2

ob1

14.11 2023 в 18:13

Герб-иджите леко ги понаболява отзад, та затова говорят несвързани глупости.. за разлика от обикновено, когато глупостите са навързани :)

14469

1

случайно прочетох

14.11 2023 в 17:10

"На нас ни е трудно да си обясним какво се случва, макар че аз съм изучавал математика, логика, математическа логика, политически науки. Въпреки това за последните политически сюжети от последните два дни не мога да намеря обяснение, каза Томислав Дончев."

Като е изучавал и логика, какво прави в ГЕРБ? Няма логика!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика