Д-р Емил Караиванов: Подкрепата за творците на Асеновград е сред акцентите ни за управление

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2019 в 12:20 1490 0

Доказали сме многократно, че Асеновград е средище на култура с традиции и отношение на хората към нея. Тук израстват поколения творци, които знаят, че могат да разчитат на общината, така е било последните осем години, така и ще продължи, този мой ангажимент пред асеновградчани е категоричен.

Това каза на среща с представители на различни културни и творчески формации кандидатът на БСП за кмет на Асеновград д-р Емил Караиванов. Той подчерта, че през двата си мандата е работил последователно и в пълен синхрон с творците и културните институции на града.

"Културният календар на общината за всяка календарна година го доказва, както и отношението на общинския бюджет към културата. Неоспорим факт е, че има събития от този календар, които станаха фокус за национален и туристически интерес", заяви той и даде като пример Празниците на виното, Калиниците, литиите, фестивалите за екстремен туризъм. Караиванов подчерта, че има още много какво да се наслагва и развива. Творците и дейците на културата потвърдиха в своите изказвания с аргументи, че действително двата управленски мандата на д-р Караиванов до момента са били с ярко отношение към културата и се надяват това да има продължение.

Д-р Караиванов посочи и важните акценти в управленската си платформа в сектора на културата: отваряне на Градска художествена галерия в конкретни срокове; нови места за музейни експозиции; сериозна реконструкция и реставрация на сградите на Караалановото училище, на бившето помощно училище „Св. Архангел"; нов прецизен преглед на общинските регистри за паметници на културата. Кандидатите за общински съветници от БСП за България Маргарита Стоилова, Петко Чирпанлиев, Ана Иванова, Божидар Носиков, Гео Караданов, Димитър Илиев, Диана Станчева и Полина Симова също бяха активни и настояха да изискват повече работа и изяви на консултативния съвет по туризма в общината за следващия управленски мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови