Членове на НС на БСП настояват за заседание на ръководния орган на партията

OFFNews 12 юли 2020 в 13:01 2871 2

На „Позитано“ 20 започнаха да се събират членове на Националния съвет на БСП с настояване да се проведе заседание на ръководния орган на левицата, съобщава БНР.

Миналата седмица подписка на 72 души от Националния съвет не беше уважена от ръководството на БСП.

На влизане в централата лидерът на ПЕС Сергей Станишев и членът на Националния съвет Михаил Миков коментираха:

"За да бъдем ние алтернатива на безобразията на ГЕРБ, ние трябва да покажем, че всъщност ние уважаваме собствените институции. В БСП има събрани подписи, трябва да се събере заседание, затова съм тук", каза Станишев.

"А и политическата обстановка е такава, че налага заседание на Националния съвет. Предишното заседание на финала беше провалено от ръководството", каза Миков.

Малко по-късно започна заседание на Националния съвет на БСП, но в отсъствието на лидера на левицата Корнелия Нинова. Заместник-председателят на Парламентарната група Драгомир Стойнев посочи дневния ред:

"Точка първа е актуалната политическа обстановка и политика на БСП като най-голяма опозиционна сила в обществените процеси. Точка втора - обсъждане и предложение към мотивите на вота на недоверие съвместно с парламентарната група на "БСП за България" и предстоящия дебат в НС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

AnderXale07

12.07 2020 в 13:21

Къде се криха Станишев, Дъбов, Гергов, Миков, Добрев и Янков три дни? Нинова още първия ден излезе на протеста и взе ясна позиция по темата. А кой гласува преди месец срещу протестите и срещу организирането на всенародна подписка? Кой искаше кръгла маса с ГЕРБ и говореше за обединение? Тези са срам и позор за БСП и България като цяло. Нека си въртят бизнесите и да са живи и здрави, но да оставят клета България на мира! Ние, обикновените хора не можем повече така! Мутри вън!!!