Членове на НС на БСП: Корнелия лъже, гласуването продължава и в момента

Светослав Метанов 20 ноември 2021 в 15:35 8940 1

На това факсимиле ясно се вижда, че неприсъственото заседание е двудневно.

Корнелия Нинова лъже! Нито е решено, че тя остава председател в оставка на БСП до 22 януари 2022 г., нито че тя ще води преговорите с партньорите ни от ПП, ДБ и ИТН. Това заявиха пред OFFNews  двама членове на Националния съвет на Столетницата.

Според тях имейлът, с който се открива заседанието на НС, е получен в 15:01 часа вчера, а определеният срок за гласуване е двудневен - на 19-и и 20-и ноември, и няма как да се обявят данни за резултат преди то да е приключило. По-рано днес пресслужбата на БСП с имейл от 12:40 часа уведоми медиите, че на неприсъственото заседание е взето решение да се насрочи 50-ият конгрес на БСП на 22 януари 2022 г., който да констатира оставката на Корнелия Нинова, че дотогава тя остава председател, а също и че е избрана да преговаря за правителство с ПП, ДБ и ИТН.

Червените активисти подозират манипулация на вота на членовете на НС. Според тях Нинова е закачила към резултата си гласовете на депутатите от парламентарната група на левицата, които най-вероятно са били събрани предварително. А водачите на листи, които Нинова сама подбра, са й най-послушните следовници.

До момента гласовете срещу Нинова не са 19, както пише в официалното съобщение на "Позитано" 20, а 60 и продължават да се увеличават, заяви член на НС.

Според червената активистка лидерката е организирала активно мероприятие, което цели да покаже колко силни са позициите ѝ в партията, което не е вярно.

"Нинова продължава да разиграва театър както с оставката си, така и сега. Тя се опита дори да съсипе кампанията на президента, след като срина партията до 10-процентна подкрепа. С подобен подход нищо добро не чака БСП", категорична е тя.

Бившият транспортен министър и също член на Националния съвет на БСП Петър Мутафчиев също е категоричен, че гласуването на НС продължава до края на деня.

"Имам сериозни съмнения за манипулации при вота. Той не е приключил и това не са реалните данни. Остават основателни съмнения, че в партията ни съществуват лоши практики. Вероятно точно на тях се дължи лошият резултат на БСП на вота миналата неделя", заяви той пред OFFNews.

И според Мутафчиев срещу Нинова са гласували много повече от членовете на НС от официално обявените от пресслужбата на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews