МО: Спазен е протоколът за водосвета на Богоявление

OFFNews 07 януари 2024 в 13:33 2987 4

МО

Снимка Александра Маркарян

Министерство на отбраната

Министерството на отбраната е спазило държавния протокол при организацията на водосвета на Богоявление, казаха от ведомството за БНР и допълниха, че протоколът не е променян от над 20 години.

По-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще поиска писмено обяснение от ведомството заради липсата на покани за ритуала към председателите на парламентарните групи.

От министерството отбелязаха и че са "отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната".

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски на свой ред призова министъра на отбраната Тодор Тагарев да се яви пред парламента и да "поеме отговорност за липсата на покана към депутати за водосвета на бойните знамена на Богоявление".

Пеевски определя това като "грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента", а министъра - като "самозабравил се".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

07.01 2024 в 15:23

Пеевски ръси глупост след глупост по всеки измислен повод. Защо си въобразява, че някой му се връзва си е негов проблем. Ама ние защо само с дебилски изказвания трябва да се занимаваме? Явно много го тормози това, че не е и няма да бъде в "топлото министерско кресло", както пише с копи-пейст във всяко заяждане с Денков или някой министър.

723

3

user4eto

07.01 2024 в 15:12

Самозабравилия се, обвинява някой друг, че се е самозабравил, когато си върши изрядно работата. Магнит, осъзнай се, защото ние не забравяме какво си правил и какво правиш!

2073

2

Johnny B Goode

07.01 2024 в 15:05

Това освещаване да не би да е било в някое секретно военно поделение, че плачат така непоканените специално?
Или пък да не се е минавало през някоя тясна врата, та на корпулентния председател на уважаваната парламентарна група да му е трябвало специално отношение?

870

1

Constanza

07.01 2024 в 14:37

Ох, сега ще трябва да търсят друго теле под вола.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика