Черен пиар: Фалшиви плакати в 4 столични района в деня за размисъл

OFFNews 02 ноември 2019 в 14:49 11312 1

Фалшиви плакати с черни пиар послания бяха разпространени в деня за размисъл в четири от столичните райони, в които утре предстои балотаж за кметове.

За това сигнализира един от засегнатите - Константин Павлов-Комитата. Кандидатът на "Демократична България" за Район "Лозенец" е подал сигнал до ОИК за нарушението.

"Мой познат ми изпрати снимки на ето този "агитационен" материал, който нито аз, нито щабът ми сме одобрявали. Не знам дали е приятел, който е искал да помогне, или "приятел", който иска да подмени посланията ми. Предполагам, че е второто, защото са ми изболи очите, вместо да ми изпишат веждите и защото последните дни се уверявам, че статуквото е притеснено колко близо сме до победата и промяната в "Лозенец". Незабавно сезирах ОИК. Всъщност подобни отчаяни ходове показват, че днес наистина е важен ден за размисъл! Моля, приятели от Лозенец, съберете това от входовете и го поставете в жълтите кофи за рециклиране", написа Павлов във фейсбук.

По информация на OFFNews подобни "агитационни" материали са отпечатани и разпространени и в районите "Овча купел", "Оборище" и "Изгрев". В първите два на балотажа се изправят кандидати на ДБ и ГЕРБ/СДС, а в "Изгрев" - на ГЕРБ/СДС и БСП. Кандидатите, отпечатани на плакатите, категорично отричат да са поръчвали материалите.

От ОИК-София казаха за OFFNews, че не са разглеждали такъв сигнал, но ако получат, ще реагират.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)