Чавдар Николов: От Борисов разбрах за договора с Нова, да ми каже и какво да рисувам

OFFNews 19 април 2016 в 17:35 11395 5

Снимка Чавдар Николов

"Седмицата на преговорите: Борисов снощи каза какъв договор са ми подготвили от Нова. Моля господинът премиер да ме информира и за следващата ми карикатура".

Това написа в профила си във Facebook карикатуристът Чавдар Николов в коментар за интервюто на премиера Бойко Борисов пред bTV в понеделник вечерта, като пусна и карикатура по темата. 

В интервюто Борисов отговори на въпроси и за скандала със свалената от Нова телевизия карикатура на Чавдар Николов.

"Пуснал съм си сега една карикатура. Аз ги пускам, те ги свалят... Ако е вярно, както прочетох, че Чавдар Николов има нов договор за 4700 лева, той взема повече от премиера. Излиза, че съм му направил огромна услуга на този човек. Може да започне и с коса да ме рисува", коментира Борисов, тъй като досега Николов го рисуваше плешив. 

Миналата седмица Нова телевизия прекрати договора на Николов, след като карикатурата му, която осмива Бойко Борисов и ловците на мигранти със свински опашки, беше излъчена в сутрешния блок на телевизията. 

Малко след това от Нова телевизия обявиха, че каналът на карикатуриста във Vbox е спрян заради прекратяване на договора между автора и дружеството. Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, посочиха оттам. 

По-късно шефът на телевизията Дидие Щосел пое цялата отговорност и се извини за случилото се. Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление, обяви той.

В петък се проведе и протест в защита на Чавдар Николов под наслова #СтигаВечеСвинщини. Тогава той обяви, че от Нова са му предложили да се върне на работа. 

От коментарите на Борисов по темата пък стана ясно, че възприема скандала като удар срещу правителството и срещу него самия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12025

5

скитник

23.04 2016 в 05:24

Какви са поуките мили деца?? Нетрябва да рисуваме премиерите и нетрябва да вземаме 4700 лева заплата.
Тъжно....