Бургас посрещна Радев и Йотова: Ние сме с вас, както вие бяхте с нас тези пет години

Нашите опоненти не бяха на площадите, предпочетоха да просят милостиня в кабинетите на властта, заяви вицепрезидентът

OFFNews 05 ноември 2021 в 13:15 1295 0

Снимка пресцентър Президентство

„Вие сте нашият президент! Успех още на първи тур!", „Благодарим ви, че застанахте на страната на хората! Ние сме с вас, както вие бяхте с нас тези пет години!" С тези думи граждани на Бургас посрещнаха президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Стотици се присъединиха към разходката на президентската двойка по централната търговска улица.

„Бургас винаги е бил град на свободния дух, на свободните хора. Знам го от опит, защото тук минаха най-хубавите години от моя живот", заяви Радев и допълни:

„Заедно с вас продължаваме борбата за честни и прозрачни избори, за формиране на нов тип управление, синтез на почтеност и компетентност, за прозрачно управление, пресичане на кражбите, корупцията и злоупотребата с власт. За укрепване на върховенството на правото. За инвестиции в хората, не само в инфраструктура, а в образование, здравеопазване, сигурност. За свобода на нашия глас, изразен чрез свободни и независими медии".

Той подчерта, че изборите на 14 ноември са изключително важни:

„Ние се нуждаем от демократично мнозинство в парламента, което да предприеме важни реформи. Нуждаем се от независима президентска институция, неподвластна на силите на деня, която да не обслужва тяснопартийни и олигархични интереси."

Илияна Йотова благодари за подкрепата и куража:

„Над 2 млн. българи ни гласуваха доверие през 2016 г. Нашата отговорност е пред тях и всички разочаровани от политики и политици в България. Подкрепихме площадите на недоволството и застанахме зад хората, които казаха, че така повече не може."

Йотова е убедена, че заедно всички прогресивни и разумни хора ще си отвоюват държавата от олигархията, беззаконието и корупцията.

„Ще продължим да се борим за сигурна и справедлива България, която дава перспектива, а не безбъдност. Нашите опоненти не бяха на площадите, предпочетоха да просят милостиня в кабинетите на властта. Днес се срамуват от подкрепата на партията, която ги издигна. Ние с г-н Радев сме горди с всички, които ни подкрепят", изтъкна Илияна Йотова.

Тя е категорична, че България има нужда от смел и отговорен президент, който защитава българския интерес навън и има категорични позиции по въпросите за бъдещето на България.

„Този президент се казва ген. Румен Радев и той е силен, защото следва интересите на българските граждани", посочи Йотова.

Парламентарни избори - ноември 2021 г.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови