Бунт в ГЕРБ: Десислава Атанасова предлага ''разглобка''

Ружа Райчева 11 ноември 2023 в 13:38 11991 11

Десислава Атанасова и Бойко Борисов в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Десислава Атанасова и Бойко Борисов в парламента

Въпреки че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не оттегли формално подкрепата си за правителството, а само им постави ултиматум по отношение на бюджета, лидерът на парламентарната група на партията Десислава Атанасова изрази по-крайна позиция и каза, че ще предложи "разглобка". 

Това се случи по време на Националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, на което партията реши дали ще продължи да подкрепя настоящото управление.

Спри живото, че ще почнем да псуваме и ще станем за смях: Борисов възмутен от проектобюджета за 2024 г.

След края на срещата Борисов обяви, че вече не му харесва думата сглобка и постави ултиматум на финансовото министерство да разпише поименно средствата за общините, защото в противен случай ГЕРБ "няма да се дадат повече".

Борисов се отказа от думата сглобка: ГЕРБ вече не носят отговорност за "безобразията" на ПП-ДБ

На свой ред обаче по време на съвещанието Десислава Атанасова изтъкна, че общата програма, с която "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ влязоха в управлението през юни, остава неизпълнена.

Тя помоли Борисов да позволи на парламентарната група на ГЕРБ да не подкрепя данъците за бакшиш, донус - бонус, за отнемане на автомобили и на жилища. Атанасова определи настоящото финансово управление като най-лошото от 25 години насам.

"Голям шлем от провали - това ни очаква. 18 месеца е Асен Василев, 21 месеца е Спецов, а този екип обяснява как ГЕРБ краде по 8,5 млрд. на година, къде са те, защо не ги откриха?", попита Десислава Атанасова. 

"Аз съм по-крайна и ще предложа разглобка", каза Десислава Атанасова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

12

Джендо Джедев

12.11 2023 в 00:01

Неук,

Едва ли и Боце, и Шиши са толкова глупави, че да не знаят какво е да си нарочен и че няма да ти се размине, каквото и да правиш. Типичен пример - Трактора. И той беше в политиката, макар и не толкова явно колкото Боце и Шиши. Та политиката на пази много-много и тия го знаят това. До един. Някой помни лик какво стана с Луканката? ;) Отдавна беше, ама оттогава нещата в тая сфера не са мръднали, гаранция.

За мен обяснението е по-простичко: единият иска да се размагнити, другият - да не се намагнити. Че единият търпи огромни загуби от намагнитването, а другият ще бъде политически труп няколко часа след като бъде намагнитен. А за него това е не по-добре отколкото да бъде и физиологичен такъв.

А че няма реален катарзис - няма, тук сме 100% на едно мнение.

22548

11

dolivo

11.11 2023 в 19:03

Борисов се пази от крайни изказвания и само подбъзиква радиото.

Затова си има бушончета като Деса и Добри да говорят каквото му се иска, и да горят те, ако излезе нерентабилно.

Нагъл назидател нерез

3000

10

Неук

11.11 2023 в 18:18

До Джендо
Когато се стараеше хем да си на гребена на вълната и вътре в информацията , но същевременно да си по-нисък от тревата, защото поне три относително стройни корпорации са ти вдигнали мерника и изведнъж повдигнеш високо чело и оголиш врат, който не е от зарзават означава само едно. Или си се разплатил, или някой те подхлъзнал, че има начин да се отървеш с определени законодателни инициативи и още нещо. Катарзис няма. Има нелогично изменение на поведението, за което аз потърсих обяснение.

345

9

Джендо Джедев

11.11 2023 в 17:57

Неук,

Не виждам какво общо имат банкерът и Черепа с шишовия "катарзис", който, много съмнително, започна точно в момента, в който му ориентираха магнитните домени в една посока. Баце също много заобича евроатлантическите ценности по практически същото време. А ако иска да остане в политиката, ще му е най-лесно ако се прегърне с Костя, КорНи и Дългия. С овладените от него медии няма да е трудно да направи Костя втора политическа сила и да го държи на сиджимка. Останалите ще са трета и четвърта. В България, за голямо съжаление, има доста голяма потенциал за това.

723

8

user4eto

11.11 2023 в 17:02

Е как да ги открият тези 8.5млрд, като ги изнесохте с чували?

3000

6

Неук

11.11 2023 в 14:52

До Джендо
Шиши по-скоро се мъчи да си внуши, че бурята отмина. Мисли си, че нито банкерът, нито черепаът, нито руснаците вече му се " сърдят". Лошо е когато човек се успокои- справка една мелиоративна машина от преди няколко месеца. Боко е по- наясно че е поръчан и е жив докато е в политиката, защото всяко убийство на политик е лоша реклама за бизнеса, но излезе ли и във Френска Полинезия няма да е достатъчно далеч. А Магнитски е видно, че гарга не плаши ...е освен Горанов донякъде.

9347

5

Анализи

11.11 2023 в 14:43

Борисов е интргант. На нег не може да се разчита. Да му извадят кирливите ризи и толкова. Ясно е, че с него нищо не става. Нека прави бюджет да го управлява и да се обяснява. Нека да падне дерогацията да вземе енергетиката и да се обяснява. Едва ли е имало по долно същество от него в политиката

5827

4

pisnamiotmutri

11.11 2023 в 14:43

Деса навремето като е била на магистралата не са и искали думата. Не вярвам и сега Тиквата да и я иска. Думата и е важна само за останалите политически партии.

345

3

Джендо Джедев

11.11 2023 в 14:34

Неук,

Като гледам как и Боце, и Шиши рЕзко станаха евроатлантически ястреби, явно Магнитски си е бая страшен, мани ти!
 
X

Да помогнем на украинските деца!