БСП заложи на хирург за кметския стол в Пазарджик

Диана Варникова, Пазарджик 31 август 2023 в 15:52 1768 0

Д-р Цоко Цоков

Снимка Болница Хигия

Д-р Цоко Цоков

Хирургът д-р Цоко Цоков е кандидатът на БСП за кмет на община Пазарджик.

Уважаваният пазарджишки лекар събра най-широка подкрепа сред номинираните на общинската конференция на червените. Цоков е завършил Медицинска академия–София, семеен, с четири деца и професионалната му кариера е преминала изцяло в Пазарджик.

„Роден съм, израснал съм и цялата ми професионална кариера е преминала в Пазарджик, като всеки жител на общината не ми е безразлично какво се случва тук и как живеем. Това несъмнено е отговорна и смела стъпка, но аз съм човек с авторитет в града, нямам зависимости, не ми липсва кураж, всеотдаен съм в това, с това което се захващам, и вярвам, че мога да се справя с обща подкрепа”, каза д-р Цоко Цоков.

Той подчерта, че не отрича постигнатото в общината назад във времето, но моделът на управление е вече изчерпан и дори вреден. "Няма как личните политики на кмета да са за сметка на чистотата, на тротоарите, на транспорта, на развитието на бизнеса, на младите хора. Аз съм баща на четири деца, от които само едно остана в Пазарджик, и приемам като лична кауза да създадем условия, в които те да могат да избират да живеят тук и да сбъдват мечтите си", каза д-р Цоков.

Народният представител от ПП“ Възраждане“ Десислава Георгиева пък ще е кандидатът на партията за изборите на 29 октомври. Депутатът Стоян Таслаков определи Десислава Георгиева като „жена с мъжки характер и немска дисциплина“. Тя представи част от приоритетите за бъдещо управление, сред които са подобряване на градския и междуградски транспорт и оптимизиране на съществуващите начини за разделно събиране на отпадъци.

Досега осем претенденти ще се борят за кметския стол в Пазарджик - досегашният кмет Тодор Попов, бившият областен управител от служебния кабинет Трендафил Величков, народният представител от Коалиция „Продължаваме Промяната-ДБ“ Петър Куленски, бизнесменът Иван Папазов, общинският съветник Чавдар Чавдаров и предприемачът Благо Солов. ПП "ГЕРБ" още не са оповестили кандидата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки