БСП за сваления Волгин: Не ви е срам, дами и господа цензори!

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2015 в 18:21 5801 15

Атанас Мерджанов.

"В БСП сме възмутени от решението на Управителния съвет на БНР да свали от ефира си предаването „Деконструкция" с водещ Петър Волгин. Взето под груб натиск от страна на председателя на СЕМ и след заплаха от глоба, подобна цензура не прави чест нито на регулатора, нито на общественото радио. Обвиненията в липса за плурализъм звучат абсурдно за предаване, което в голямата си част предоставя свободна линия за граждани."

Това се посочва в официална позиция на БСП, изпратена от говорителя на партията Атанас Мерджанов.

"Коментарите на Волгин, Андролова и Петров са такива, каквито те смятат, че трябва да бъдат и това следва да е достатъчно, за да не им се забранява да упражняват професията си. БСП е най-често критикувана партия, много от водещите на предавания са особено агресивни, когато им гостуват наши представители, но никога – особено, когато сме били на власт! – не сме си позволявали да нарушим принципа на свободата на словото. Напротив, по време на обсъжданията на годишния доклад на СЕМ в парламента, ние бяхме сред малкото, които критикуваха дейността на този орган и подчертаха неговата непотребност, поради начина, по който функционира" - заяви Мерджанов.

А ако някой счита, че е забранено да се говори открито срещу неолиберализма, американската политика или някое друго явление, нека изготви публичен списък с темите, които са затворени за критика! В медийното пространство, заето от БИГ и ВИП Брадър, няма място за „Деконструкция“, така ли? Не ви е срам, дами и господа цензори! Обръщаме се към другите партии и медии с апел за солидарност в защита на свободното слово! - казва още говорителят на БСП.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2015 в 18:46

Най после!
Агресивно, арогантно предаване, което насажда страх, несигурност в бъдещето, което води до разделение на нацията, което не предлага никаква алтернатива, където има само една гледна точка, където по телефона и скайп се обаждат винаги едни и същи хора, където, ако все-пак се обади някой със смислен въпрос или критика бива веднага срязван като кисела краставица от водещия и линията му се затваря НЯМА МЯСТО В ЕФИРА НА БНР!
Да не говорим за качествата на журналистите в предаването. Ето само две заглавия на статии от "Калинка" АнТРОЛова - „Циганите и доктор Менгеле“ - статия с отвратително расистко съдържание и "Ма нидьей в дупито!", която изобщо не се нуждае от коментар!
Модел за водещите за в бъдеще могат да бъдат предавания като "История BG" и "Референдум" на БНТ. Тези предавания имат всичко онова, което в "Деконструкция" липсва.

22.12 2015 в 12:51

Типично комунистическо русофилистично тълкуване на събитията. Никой нищо не му забранява на антибългарчето Волгин. Да си приказва колкото ще, само да не е за сметка на данъкоплатеца. Пропаганда на чужда държава за сметка на българската не може и не трябва да се толерира.

Абе, русофилистиците, вие нали бяхте против толерирането?! Що гракнахте?

22.12 2015 в 09:59

Бурлаките на Волга в БНТ,но на държавна сметка

22.12 2015 в 02:45

"Коментарите на Волгин, Андролова и Петров са такива, каквито те смятат, че трябва да бъдат и това следва да е достатъчно, за да не им се забранява да упражняват професията си."
А ако утре те сметнат, че трябва да преминат от проповядване на социализъм към възхвала на национал-социализъм ? Или на канибализъм? Ще останат, защото го правят професионално?

21.12 2015 в 22:54

Антончо, точно ти ли ми говориш за език?

21.12 2015 в 21:35

Танг-чо,

с тоя език си готов за Паренсов 33.

.

21.12 2015 в 20:47

Много правилно решение на БНР. Следващата стъпка трябва да е забрана на всички анти български партии като БСП и Юруш.

21.12 2015 в 20:38

Не anton, остана ти пак да подмиеш д-то и да се надупиш в посока Мацква. О, извинявай, ти си групи и на Боцко. Боли ли з**ника от толкова много п*шки? Гледам не се притесняваш, явно ти доставя удоволствие.

21.12 2015 в 19:49

Нека да облъчва слушателите колкото си иска, но по своето ЧАСТНО радио!

21.12 2015 в 19:38

.

А-а, да ида на митинга "Je suis Волги'н" :) и хоп, "капката-падна-в-кацата".

Остава ми да се присъединя към Ченалова, лИзан и Чеци в алтернативата "Не на страха", там поне плащат в долари.