БСП за сваления Волгин: Не ви е срам, дами и господа цензори!

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2015 в 18:21 6227 15

Атанас Мерджанов.

"В БСП сме възмутени от решението на Управителния съвет на БНР да свали от ефира си предаването „Деконструкция" с водещ Петър Волгин. Взето под груб натиск от страна на председателя на СЕМ и след заплаха от глоба, подобна цензура не прави чест нито на регулатора, нито на общественото радио. Обвиненията в липса за плурализъм звучат абсурдно за предаване, което в голямата си част предоставя свободна линия за граждани."

Това се посочва в официална позиция на БСП, изпратена от говорителя на партията Атанас Мерджанов.

"Коментарите на Волгин, Андролова и Петров са такива, каквито те смятат, че трябва да бъдат и това следва да е достатъчно, за да не им се забранява да упражняват професията си. БСП е най-често критикувана партия, много от водещите на предавания са особено агресивни, когато им гостуват наши представители, но никога – особено, когато сме били на власт! – не сме си позволявали да нарушим принципа на свободата на словото. Напротив, по време на обсъжданията на годишния доклад на СЕМ в парламента, ние бяхме сред малкото, които критикуваха дейността на този орган и подчертаха неговата непотребност, поради начина, по който функционира" - заяви Мерджанов.

А ако някой счита, че е забранено да се говори открито срещу неолиберализма, американската политика или някое друго явление, нека изготви публичен списък с темите, които са затворени за критика! В медийното пространство, заето от БИГ и ВИП Брадър, няма място за „Деконструкция“, така ли? Не ви е срам, дами и господа цензори! Обръщаме се към другите партии и медии с апел за солидарност в защита на свободното слово! - казва още говорителят на БСП.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!