Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Заседание все пак ще има, събраха точно 121 депутати

Симона Костадинова 29 септември 2015 в 12:55 1318 0

Извънредното пленарно заседание, което беше насрочено за днес, все пак ще се проведе.

След два председателски съвета председателят на Народното събрание Цецка Цачева направи четвърти опит за събиране на кворум. Този път депутатите в зала бяха точно 121.

Преди регистрацията в зала Алиосман Имамов от ДПС обясни, че единственият начин заседанието да продължи след трите провалени опита, е Цачева да издаде нова заповед за провеждане на заседание в рамките на същия ден.

Цачева заяви, че по време на председателския съвет от ДПС и БСП са заявили, че наличието на кворум е задължение на парламентарното мнозинство, затова те не се регистрираха и при четвъртия опит.

След като бе събран кворум и заседанието започна, лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че четвъртият опит за събиране на кворум е в противоречие на правилника на народното събрание. Той се обърна към управляващата коалиция с думите:"А вие усетихте ли сладостта на златния пръст на "Атака", защото благодарение на тях беше събран кворум".

От БСП обясниха, че не са се регистрирали, защото не харесват закона за образованието, който е първа точка в дневния ред. ДПС пък обясниха, че подобен тип парламентарни хватки са били нещо нормално в предишния парламент и не виждат защо и сега да не е така.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews