БСП - Варна: България има нужда от нов 9 септември

OFFNews 10 септември 2016 в 18:57 15611 18

Снимка БСП - пресцентър

„Независимо, че за някои това е спорна дата, историята е тази, която ще оцени какъв е бил 9 септември. За всеки един от нас е ясно, че тази дата е била преломна за България. Дата, благодарение на която успяхме да съхраним целостта на държавата, за да започне градежът на нова държава“

Това е заявил пред Пантеона в Морската градина лидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов, съобщава пресцентърът на Столетницата.

По думите на Гуцанов, "днес България има нужда от нов Девети септември, който да спре разрухата от последните 26 години. Да спре безумното управление, което работи с двойни стандарти."

Пресцентърът на "Позитано" 20 съобщи в събота, че градският съвет на БСП във Варна е организирал честване за 9 септември. То е преминало под мотото "Не" на санкциите срещу Русия.

„Как е възможно министър-председателят на България да говори за диалог с Русия, а в същото време министърът на външните работи да обявява, че България е против падането на санкциите“, коментирал Гуцанов.

И добавил още: „Не е ли ясно, че ние трябва да бъдем винаги с Европа, но никога срещу Русия. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че когато славянските народи не са обединени, ние не сме силни? Колко войни и колко освобождения трябват на България, за да сме убедени, че ни трябват нормални отношения именно с тази държава, която два пъти ни е освободила?“.

„В тази непозната по своята жестокост и разрушение война Съветският съюз даде над 20 млн. убити и много милиони ранени. Разрушени бяха много хиляди градове и села, заводи, училища, жилища. Светът беше удивен от героизма на съветския войн и с вяра очакваше крайната победа над фашизма и освобождението на Европа“, казал Младен Николов, участник в Отечествената война.

„Да не отричаме, че онзи 9 септември сложи началото на добри дни за България“, казал Руслан Влаев, председател на Младежко обединение на БСП – Варна.

„Станахме и космическа нация – защо трябва да се забравят тези неща, все пак те са повод за национална гордост“, попитал риторично младият социалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

18

кикимора

11.09 2016 в 23:19

Това са им всичките избиратели.

13780

15

Перко

11.09 2016 в 13:48

В комунистическа Русия забраниха КПСС. У нас комунистите - явни и боядисани продължават да управляват вече 30 год.

12359

13

kibrito

11.09 2016 в 10:06

извинявам се за датата на освобождението - 1878

12359

12

kibrito

11.09 2016 в 10:04

Това със "братята славяни" не се ли изтърка вече? След толкова ДНК изследвания се доказа, че българите не сме славяни. На руснаците сме благодарни за освобождението през 1978, на но онези, които дадоха живота си за него, а не на следващите, които окупираха България, с чиято подкрепа беше избита интелигенцията в страната и на власт дойдоха тъпите селяндури, които се оядоха, но все още са гладни. Ако искат още един 9.IX. да им го дадем, като отворим за тях вратите лагера в Белене и ги изпратим всички там, за да видят какво е да си от другата страна. Тогава сигурни няма да им е толкова мъчно за тази дата.

7506

11

Руското посолство пусна фалшива снимка за 9 септември

......................

:-))

НЕЩАСТНИЦИ!!