БСП: Софийска община е длъжна да осигури качествено образование в училище

OFFNews Последна промяна на 13 февруари 2018 в 13:17 3814 0

Децата в София имат нужда от качествено образование във всяко училище на територията на града и Столична община е длъжна да го осигури.

Това заяви председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов по време на обсъждането на новите Наредби за прием на деца в общинските детски градини и в първи клас в общинските училища.

"С експертите на БСП в образованието имахме много срещи с различни родителски организации, за да чуем тяхното мнение за проекта за нова Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Софийска област. Най-голямото притеснение на всички е свързано с качеството на образователната система в различните райони на София. От години настояваме кметът Фандъкова да направи така, че да има балансиран прием навсякъде в София и да не се обезлюдяват училища. А сега тепърва се търси начин за справяне точно с това - училища, които не са предпочитани заради лошо качество на образованието, което предлагат, се обезлюдяват и тежат на бюджета", каза още Паргов.

Калоян Паргов изрази задоволство, че гражданските организации са толкова активни. Той посочи, че от БСП подкрепят исканията и предложенията им:

"Доволен съм също така, че с общи усилия упражнихме натиск и част тези искания и предложения бяха приети от управляващите. Така напрежението между родителите и общината ще намалее и се радвам, че ние, от БСП, помагаме за това. Част от предложенията, които бяха направени, са точките за дете от многодетно семейство да бъдат увеличени. В критериите да бъде добавено и "дете на самотен родител", а заповедта за прилежащите райони да стане част от самата Наредба за прием на деца в първи клас", добавя още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови