БСП-София се обяви против въвеждането на винетка за Северната скоростна тангента

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2018 в 19:26 4539 1

БСП-София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно. И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.

Това обявиха от БСП-София, като посочиха, че идеята за въвеждането на винетката е абсурдна.  

Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно не познаване на управлението на транспорта в столицата. В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента, подчертаха оттам.

За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на законен рекет, категорични са от БСП-София.

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града. С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили. Въвеждането на винетки за ползване на Северната скоростна тангента саботира и всички усилия за борба със силно замърсения въздух в града - гражданите ще бъдат принудени да търсят алтернативни маршрути за придвижване, това ще доведе до нови задръствания и до връщането на ситуацията с огромните транспортни проблеми в София от преди изграждането на Северната скоростна тангента, се допълва в позицията.

"Едно абсурдно решение, взето на тъмно, в 12 без 5, за което цялата отговорност пред гражданите на София категорично ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и управляващите в Столична община, ако допуснат въвеждането на винетки", коментират от БСП-София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2700

1

Годо

02.01 2019 в 09:07

Поначало те се против всичко - дори против облачното време. Те са и против народа си, продавали са го много пъти. Освен това го и ограбиха на няколко пъти.
Тихо, че българският народ още спи ! В Чехия и Унгария социалистите дори не са парламентарно представени.
Но това е централна Европа там културния въздух е друг. Херман Брох казва за културата на един народ ще съдите по фасадите на неговите сгради.
Прага прилича ли ви на София, Краков и Вроцлав приличат ли ви на Стара Загора, Бургас или Сливен.
Когато човек гледа празничния концерт в Маастрихт с диригент Андре Рийо, може да усети как се забавляват в тази част на Европа и как в България…Много ясно се очертава кое точно е Европа и кое не е толкова Европа...Географията и културата са различни неща, но това е дълга тема...