БСП сигнализира: В село Оризово има избиратели-фантоми

OFFNews 24 октомври 2019 в 16:33 2522 0

Избиратели-фантоми разкриха местните жители в село Оризово, община Братя Даскалови. Хората сигнализирали веднага в предизборния щаб на „БСП за България”, тъй като в общината се знае, че социалистите вече 4 години алармират за активен изборен туризъм в района, съобщиха от БСП. 

„В десетки къщи на оризовските улици „Каваклийка”, „Марица”, „Изгрев”, „Нейко Генов”, „Таньо Найденов” има регистрирани лица от различни краища на България на един адрес, който нито собствениците, нито съседите са чували и виждали”, каза Веселин Калчев, кандидат за кмет от БСП и председател на общинската партийна организация. По думите му случаите са фрапантни.

„Искаме честни и справедливи избори, при еднакви изборни правила, за да победи по-добрият”, допълни Калчев.

Оризово е селото на досегашния кмет на община Братя Даскалови, подкрепян от ГЕРБ, позволил регистрациите-фантоми по настоящи адреси. Преди 4 месеца от БСП внесоха сигнал до главния прокурор и до националния омбудсман, но 4 дни преди изборите – резултат няма.

„През 2015г. хората, които видяха единствено гастрольорите в местните избори за десетина минути, бяха работещите в 25-те секционни комисии в общината. Членове и застъпници от различни партии се питахме кои са лицата, нахлули в секциите, организирано и със специален транспорт”, разказаха от щаба на левицата.

В община Братя Даскалови кмет се избира с гласовете на около 2 500 души. Лицата по настоящи адреси в община Братя Даскалови са около 1600. Към 12.10.2019г. декларации, че ще гласуват по настоящия си адрес, са подали 1 121 избиратели. Само в съседната община Чирпан, където гласоподавателите са много повече, декларации за гласуване по настоящ адрес са подадени от 42 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !