Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП ще поиска 9% ДДС за някои продукти при актуализацията на бюджета

OFFNews 20 февруари 2022 в 12:52 1213 0

Снимка Архив

БСП ще иска намаляване на ДДС на продуктите от "малката кошница" с планираната актуализация на бюджета през юли, заяви пред БНТ земеделският министър Иван Иванов.

"Защо президентът се ограничава само с хляба?" - така Иванов отговори на призива на държавния глава за намаляване на ДДС на хляба на 9%.

Министърът коментира, че ако президентът е прочел коалиционното споразумение, то той би бил наясно, че трябва да се намали ставката на продуктите от "малката потребителска кошница".

Той допълни, че в Бюджет 2022 не са постигнали съгласие в тази насока, но от БСП ще продължат да отстояват тази си позиция. Иванов все пак подчерта, че левицата е лоялен коалиционен партньор и се доверява на разчетите, направени от вицепремиера Асен Василев.

"В Бюджет 2022 са предвидени изключително много средства за преодоляване на всякакви кризи кризите (...) доверявам се на разчета на финансовия министър за това, че сега не е моментът за тази мярка."

Той заяви, че до два месеца ще бъдат отворени всички 56 склада за дървесина на държавните стопанства. Министърът призова гражданите, които искат да закупят дърва за огрев, да разговарят с кметовете на населените си места, за да бъдат включени в списъците. Дървата ще се продават на добивна цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!