БСП решава днес какво да прави с мандата за управление

OFFNews 26 юли 2022 в 08:06 1220 1

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Корнелия Нинова ще отиде при президента в петък

Националният съвет на БСП се събира днес на "Позитано" 20, за да обсъди вариантите с третия мандат за съставяне на правителство, даден им от президента Румен Радев. 

Заседението на социалистите е от 16,30 часа. Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет два варианта за решение, които са в съответствие с основния закон на страната и ще бъдат с хоризонт петък, съобщи вчера председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. 

Той обаче отказа да уточни дали става дума за връщане на мандата или ще бъде предложена номинация за премиер.

Това означава, че каквото и решение да вземе Националният съвет тази вечер, лидерът Корнелия Нинова ще отиде при президента Румен Радев в петък - 29 юли.

В края на миналата седмица Нинова си постави срок - до 27 юли, сряда, до когато БСП трябва да реши дали да върне мандата неизпълнен или да предложи кандидат за министър-председател. Това се случи след излъчваното на живо заседание на ПГ на "Демократична България" и последвалото решение на лидера на ИТН Слави Трифонов да провали преговорите за възобновяване на четворната коалиция между ПП, БСП, ДБ и ИТН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови