БСП решава днес да върне ли утре празна папка на президента

Третият мандат за съставяне на правителство трябва да се върне възможно най-скоро, обяви Явор Божанков

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2021 в 08:29 1043 0

БСП трябва да върне третия мандат за съставяне на правителство възможно най-скоро. Ключът към провала на преговорите е заключен в някой кабинет. 

Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков по бТВ, като коментира отказаната подкрепа за съставяне на кабинет от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. 

В момента целта е да се говори заради кой се отива на избори. Нас ни обвиниха, че си правим пиар с третия мандат. Аз подчертавам, че той е конституционен, антикризисен – можеше да ни извади от това положение“, каза Божанков. 

„Актуализацията е необходима, всички го казват и трябва да се подходи отговорно. Не знам защо се губи време в момента“, допълни депутатът. 

Президентът Румен Радев да каже подкрепя ли политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, назначени от него. Той подкрепя ли този проект и действията на премиера, който казва, че би гласувал за него? Преди няколко дни чухме, че е благодарен на българските социалисти, които са го подкрепяли и работили за избора му. Сега изявлението от неговия служебен премиер не вярвам, че радва българските социалисти", коментира вчера Георги Свиленски. По неговите думи през годините са се правили много политически проекти - едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни.

Днес Националният съвет на БСП се събира, за да реши кога Коренлия Нинова да върне празната папка за премиер и правителство на президента Румен Радев. Когато получи мандата, лидерът на партията обяви, че на 3 септември ще се върне на "Дондуков" 2 с предложение за министър-председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови