БСП покани ГЕРБ на среща за субсидията от лев, хората на Борисов отказаха

OFFNews 14 юни 2019 в 12:50 1670 0

Снимка Александра Маркарян

Депутатите от изпратиха покана до ръководствата на групите на ГЕРБ, ОП и ДПС в парламента за разговори, свързани с предстоящата промяна в размера на годишната държавна субсидия за политическите партии. 

Първата среща - с ПГ на ГЕРБ, е предвидена за понеделник от 11.30 ч., в зала „Изток” на Народното събрание, съобщиха от БСП. Групите на ОП и ДПС са поканени на разговори на 18 юни от 11 и 12.15 ч. в зала „Запад” на Народното събрание. 

От ПГ на ГЕРБ обаче отказаха разговори с писмо до колегите си социалисти с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството за намаляването на партийните субсидии на 1 лев.

Позицията на ГЕРБ по темата вече беше ясно заявена по време на дебата и на гласуванията на предложението на Министерския съвет в Комисията по бюджет и финанси и в пленарна зала. В писмото на ГЕРБ се посочва още, „че съгласно Конституцията и Правилника на Народното събрание, всяка законодателна промяна се обсъжда в парламентарните комисии и в пленарна зала. Там народни представители, граждани и неправителствени организации имат нужната трибуна, за да представят своите позиции по различни законодателни предложения. В края на писмото се посочва, че от ПГ на ГЕРБ не считат за нужно провеждането на допълнителна среща по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови