БСП поиска от прокуратурата списъка с политиците, финансирани от КТБ

Антония Чорева 21 юли 2017 в 12:12 6408 2

БСП изпрати писмо до Специализираната прокуратура с искане да публикува списъка с политици, които са финансирани от КТБ.

Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова в парламента. За тях се разбрало от документ на име "Общ поглед върху "Модела КТБ".

"КТБ е огледало на целия преход - бизнес, икономически и политически интереси, съмнения за престъпления. И всичко това - на гърба на народа. С това разследване, с връщането на чувството за справедливост можем да сложим край на модела КТБ, а и на модела на политиката на Прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда и ние, и обществото от пълна прозрачност. Нека този списък на политиците бъде оповестен публично", категорична бе Нинова.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

2

Севтопол

16.09 2017 в 09:07

Имах в началото на прехода един колега, викахме му бай Кольо, /той тогава наближаваше 60, а аз наближавах 30 години/, който още в ония мътни и жестоки мутренски времена каза нещо пророческо: – Комунистите ще обезличат държавата и икономиката, за да контролират по-добре нещата в хаоса, ще приберат всички активи на държавата за себе си, ще станат собственици на външнотърговските дружества и на по-печалившите държавни предприятия, на които довчера бяха директори и партийни секретари, ще натрупат милиони, ще ги изперат, ще си сложат белите якѝчки, и тогава вече, може и да е след 20 години, ще поискат ред, законност и справедливост. Заради себе си, заради парите и имуществото си. Ако аз не, вика бай Кольо, ти ще доживееш това време и ще видиш, че съм прав. И аз доживях. Ето, че комунистите си поискаха държавата обратно, за да им защитава заграбеното.