БСП поиска Борисов да се яви - не го приеха

Николаос Цитиридис 11 януари 2018 в 09:45 4302 1

Снимка parliament.bg

С химна на България и Европейския съюз бе даден стартът на политическия сезон за 2018-та година. 11 януари е първият работен ден на депутатите за новата година. Заседанието откри председателят на НС Цвета Караянчева, от опозицията пък поискаха в парламента да бъде изслушан премиерът Борисов относно "криминогенната обстановка" в страната.

"В деня, в който България официално поема Председателството на Съвета на ЕС, нека си дадем сметка, че ние сме националният отбор на България и нашите действия и послания, които излъчваме, ще формират нагласите на европейския елит. Нека си пожелаем конструктивизъм, чувство за общност, повече резултати и по-малко проповеди от парламентарната трибуна", каза Караянчева.

„Солисти търсят в операта, българският парламент е крайно време да се държи като добре сработен оркестър. Нека да е доброплодна и благопреуспяващата новата 2018 г.“, пожела още председателят на парламента.

Червеният депутат Драгомир Стойнев остана крайно недоволен от речта на Караянчева в частта за проповедите и нарече изказването „неуместно“.

Стойнев обясни желанието на БСП Борисов да се яви на изслушване в парламента с това, че националната сигурност била под заплаха и човекът отговорен за нея е именно премиерът.

Атаката на "червените" обаче бе отбита от шефа на правната комисия Данаил Кирилов, който каза, че който иска, днес може да отиде на комисия по вътрешна сигурност и ред и да се запознае с материала.

Включване отникъде направи Веселин Марешки. Той поиска процедура по начина на водене, а от трибуната заговори за това, че Стефан Данаилов е виновен за ниските пенсии у нас. С това искал да каже, че за днешните протести в София не са виновни само управляващите, ами целият преход. Марешки бе изпратен бързо от Цвета Караянчева.

В крайна сметка предложението на БСП Борисов да дойде в парламента бе отхвърлено. "За" гласуваха 100 депутати, "против" - 69, а "въздържал се" - 38.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

11.01 2018 в 14:10

Маряшки се подиграва на институциите. Народа му пляска и се смее. През това време хората на Маряшки бъркат по джобовете на разсеяната публика.
 
X

Да помогнем на украинските деца!