Quantcast

БСП подреди софийската си листа за изборите през октомври

OFFNews Последна промяна на 09 август 2014 в 18:36 1571 7

Ясна е подредбата на кандидатите за народни представителите в листите на БСП-София. Делегатите чрез тайно гласуване определиха как ще са подредени избраниците от второ място нататък, съобщи Дарик.

Според председателя на софийската структура на БСП Калоян Паргов кандидат-депутатите трябва да са безспорни експерти с качества на държавници.Той коментира, че вече има водещи фигури с най-много гласове. Кои ще бъдат водачите на листите ще стане ясно след Националния съвет на партията през следващата седмица.

„За 23-ти МИР това е Желю Бойчев на първо място, 24-ти МИР - Георги Свиленски, 25-ти МИР - Янаки Стоилов, който учудващо избра да участва в подреждането, защото той все пак е и кандидат за водач на листа, но избра да се пусне на общ избор. Втори в 25-ти мир е издателят на в. „Дума” и досегашен депутат Николай Малинов. В 23-ти МИР втори е Стоян Мирчев, който е досегашен началник на кабинета на министъра на инвестиционното проектиране”, обобщи Паргов.

„Следващите два месеца ще са много важни за БСП. Но това не бива да ни отчайва. Ние ще играем да спечелим максимално висок резултат, който да даде, софийските три листи, в общата бъдеща парламентарна група на коалициите от партии „БСП - Лява България”, посочи още Калоян Паргов.

Относно това дали са направени промени в състава на Софийския градски съвет, пред журналисти Янаки Стоилов обясни: „Георги Кадиев беше подал оставката си, съответно тя се прие. Валентина Богданова е включена, както и новият председател на Младежкото обединение на БСП – Ненко Темелков. Начело на листите навсякъде трябва да са хора от БСП. Това е предложение, което Градската конференция отправя към Националното ръководство. На други позиции може да има представители от други партии, хора, които са активно гражданско изявени. Но БСП трябва да се представлява пряко от своите представители в челните позиции”, каза още Стоилов.

Сергей Станишев става председател на Консултативния съвет на "Коалиция за България", а Михаил Миков – председател на коалицията. Това каза Атанас Мерджанов, новият говорител на Изпълнителното бюро след пленума на БСП. Решението е било взето на предното заседание на Политическия съвет на партията.

На днешният пленум от състава на Изпълнителното бюро са освободени Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов, а като причина Мерджанов изтъкна решението на председателя на Националния съвет на партията. Мерджанов подчерта, че освобождаването им по никакъв начин не ги освобождава от отговорностите в предизборната кампания оттук нататък. По думите му, в състава на новото Изпълнително бюро влиза Захари Георгиев – народен представител в 42-то Народно събрание и член на Националния съвет на БСП от Пловдив.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2014 в 23:12

Внукът на Стоян Михайловски - Стоян Мирчев, е далавераджия, който окраде каквото можа от инвестиционното министерство - от комисиони за обществени поръчки до бонуси, командировъчни, папки и химикали. Полуграмотен е и без професия, какво друго да прави, освен да стане депутат. Тежко ни с такива кандидат-депутати.

11.08 2014 в 23:06

Стоян Мирчев е голямо недоразумение. Болен от амбиции, арогантен далавераджия, който използва инвестиционното министерство за партийни и лични далавери.

10.08 2014 в 17:58

москва одобри ли кандидатите? и сега по съшество - абе що не си е... в г.за?

10.08 2014 в 11:36

Другарят Михаил Миков започна с осъществяването на генералните промени в Столетницата . Оставя всички стари курви , но сменя името на бардака. Колко креативно. Винаги съм знаела,че в БСП има неизчерпаем запас от идиоти.
Моля ви, българи, не пречете на социалистите да се самоунищожават .

09.08 2014 в 21:05

Кво низанимавате с тия политически ... трупове, утрепки, торилници, наричайте ги както искате. В следващия парламент я имат 20 дупет@та я не. Ай сиктир от тук, костите на умрели не се вадят.

09.08 2014 в 20:14

... коуегата миков листа реди: милюцунер, роднина, мулюцунер, роднина... и шуранайката най-отзаде! за капак

... хахахахахахаха

... а от долните леви (широки) цоциалисти дали ше допусне е мноо основен вЪпроз...

... хахахахахахаха

09.08 2014 в 18:59

Вперед товарищи! Мы победим!...мадями бухлестами !!!