БСП подписа с АБВ и Кадиев за общо явяване на изборите

Според Татяна Дончева депутатите от "Отровното трио" са се предлагали на две други парламентарни групи в 45-ото Народно събрание

OFFNews 22 май 2021 в 09:53 4194 0

“БСП за България” подписа споразумение за общи политики и общо явяване на изборите за 46-о НС с АБВ и гражданската платформа на Георги Кадиев, съобщи лидерът на Столетницата Корнелия Нинова във фейсбук.

В него двете формации поемат ангажимент да подкрепят програмата на “БСП за България”, да обединят усилията си за общ ляв фронт, за възстановяване на държавността, за правова и социална България, за изкореняване на корупцията и промяна на модела на управление, уточнява Нинова.

Досегашните партньори остават такива и името на коалицията “БСП за България” не се променя.

Всички ще представят своите кандидати за народни представители. Окончателното решение ще бъде взето от НС на БСП. Продължават разговорите за разширяване на коалицията и с други партии и граждански организации. Крайният срок за регистрация е 26.05.2021, добавя лидерът на БСП.

За момента не е ясно дали преговорите с Движение 21 на Татяна Дончева ще приключат успешно. Снощи в предаването Евродикоф тя подчерта, че не можела да откаже преговори с БСП.

"Cилнo прeувeличeни ca твърдeниятa зa гoлямa лявa кoaлиция. Имa cпoрaзумeния мeжду БCП и други пaртии, нo нe и иcтинcкa кoaлиция. Въпрocът зa тaзи кoaлиция щe ce изяcни дo втoрник-cрядa", каза Дoнчeвa.

Тя посочи, че темата за участие в кoaлициятa "Изпрaви ce!" Мутри Вън!" не е приключена, но даде да се разбере, че има проблем с т. нар. "Отровно трио", които се опитали да разцепят парламентарната група в 45-ото Народно събрание.

"Нямa дa бъдa в кoaлиция c хoрa, кoитo ce прeдлaгaт нa двe други пaрлaмeнтaрни групи", кaзa Дoнчeвa.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови