БСП плаши с протести заради сливането на спешни центрове

OFFNews 24 август 2015 в 16:56 2769 1

"Ако бъде закрит дори и един спешен център или се влоши качеството на здравеопазването в София-област, сме готови да пристъпим към гражданско неподчинение под формата на граждански протест".

Заяви депутатката от БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Според социалистите жителите на много населени места са готови да протестират, в случай че се стигне до закриване на спешни центрове в Софийска област заради обединяване със спешната помощ в столицата.

Според кметове на БСП целта на готвената промяна е да се попълни недостига на линейки в столицата, без да се отчита, че това ще влоши качеството на обслужване.

Досега 16 кметове от Софийска област са дали своето отрицателно становище по въпроса. 

"Там, където няма болници, без спешната помощ аз не виждам как ще подпомогнем живота на хората. Да не говорим за релефа на нашата област, тъй като много са планинските райони, не виждам как ще изпратят линейка от София и тази линейка ще знае къде да отиде", заяви кметът на Правец Румен Гунински, цитиран от БНР.

Кметът на община Самоков Владимир Стоянов допълни, че никой не е потърсил мнението на кметовете в областта за готвената промяна.

"Ако се получи сигнал от София и трябва да обслужваме крайните територии на София-град, каквито са Железница, Горубляне, ако Самоков трябва да поеме включително и тези случаи, какво се случва с нашите 24 села и с нашите 40 хиляди жители", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови