БСП обявиха членовете на КЕВР, преди да бъдат гласувани

Ивайло Анев 02 април 2015 в 14:02 1829 0

Снимка Ивайло Анев

Списъкът, който БСП предоставиха на медиите.

Минути преди гласуването на състава на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) от БСП показаха пред медиите списъка с кандидатите, които предстои да бъдат избрани.

Според левицата изборът е предрешен и политически, затова те оттеглиха своите номинации.

Председателят на парламента Цецка Цачева обяви оттеглянето за недопустимо, тъй като не се предвижда такава възможност по процедурни правила.

Според списъка на лидера на  БСП Михаил Миков със сигурност в комисията ще влязат Евгения Харитонова (ГЕРБ), Светла Тодорова (ГЕРБ), Димитър Кочков (БСП), Ремзи Осман (ДПС), Александър Йорданов (Патриотичен фронт), Владко Владимиров (Патриотичен фронт), Валентин Петков (Реформаторски блок), Георги Златев (Български демократичен център) и Иван Иванов - председател на КЕВР.

В последствие списъкът на левицата се потвърди и членовете бяха избрани, но кандидатът на БСП Димитър Кочков не се закле с всички останали от състава на комисията.

След гласуването от столетницата повториха, че изборът е бил цирк, в който не желаят да участват и нарекоха новия председател на КЕВР Иван Иванов "протеже на Иван Костов."

Причината БСП да изтегли своите кандидати е, че лобитата не можаха да се разберат кой кандидат подкрепят (левицата имаше 6 кандидата), обяви Делян Добрев от ГЕРБ, председател на енергийната комисия в парламента.

По думите му първоначално червените депутати са се обединили около кандидатурата на Кочков, но нещо се е променило след поредната почивка днес, поискана от „Атака“.

Димитър Кочков беше избран в пленарна зала, но не се закле накрая и не се води член на КЕВР, обясни Добрев.

Нов член на енергийния регулатор ще бъде избран допълнително, като се мине през всички процедури – изслушване и гласуване в зала, уточни Добрев.

Той допълни, че гласуваният и заклел се състав на КЕВР - председател и 7 членове, ще започнат работа, без да чакат новата процедура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови