БСП няма да участва в среща за мнозинство в СОС на 28 декември

OFFNews 27 декември 2023 в 12:52 3208 5

Групата на МК БСП за България

Снимка Пресцентър на Градски съвет на БСП - София

Групата на МК БСП за България

Местната коалиция "БСП за България" няма да участва в срещата, организирана от Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община, обявиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София днес.

Според представителите на левицата в СОС срещата има за цел "да подготви Сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община".

Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата на 28 декември, четвъртък. 

"През последните четиридесет дни групата на МК "БСП за България", единствена в СОС, показа отговорност и разум, като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни, пише в позицията на общинските съветници от групата на социалистите. - На двете срещи подробно аргументирахме предложенията си по важните политики и откроихме основните приоритети за работата на СОС, за част от които внесохме и докладите си. От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с "червените линии", които избирателите са поставили на всяка от политическите формации."

В позицията си съветниците от групата на МК "БСП за България" отбелязват, че за съжаление, тези срещи не са дали очаквания резултат. "А твърдо заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно и в Столична община, пишат те. - Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия. За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и пренасянето й в управлението на София. Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община".

Общинските съветници от групата на социалистите в СОС смятат, че организираната от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 г., четвъртък, цели точно това. "А ние ще продължим да работим конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората в него", категорични са те в позицията си.

От ноември досега работата на Столичния общински съвет е блокирана, тъй като съветниците не могат да изберат председател. Нито една от групите в СОС не разполага със собствено мнозинство, което провали цели пет опит да бъде излъчен председател. Следващото заседание ще е на 11 януари 2024 г. Тогава ще има нов опит за избор на председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

28.12 2023 в 12:33

Клоуни с червени носове :–)
Как изобщо се вмъкнаха в СОС и те и възраждане, не ми е ясно!
Дано има нови избори за СОС, защото избирателите им намаляват с всеки ден по естествени причини...
Не познавам кореняк софиянец над 80г да е гласувал за БСП.

788

4

jorj

28.12 2023 в 00:27

Забраната на бсп и израждане, импийчмънт на ПРЕДАТЕЛЯ, ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО!
ДА КАЖЕМ "НЕ" НА ЧЕРВЕНИЯ МОСКОВИТСКИ ФАШИЗЪМ Е НАЙ-ДОБРОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА СТОРИМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!

1005

3

eagle60

27.12 2023 в 16:00

той Пеко Таков освен че три пъти е арестуван по Закона за защита на държавата стана печално известен след 09/09/44 с налога който измисли за наряд на животновъдите имащи ялови крави и волове. Още го кълнат поселата за това.А това за Янчо Таков е друга сага

870

2

Constanza

27.12 2023 в 15:57

Аз пък предлагам БСП да престане да участва в политиката.

2073

1

Johnny B Goode

27.12 2023 в 13:47

На Пеко Таков внукът изглежда да е облякъл сакото на дядо си.
 
X

Да помогнем на украинските деца!