БСП към студентите: Вие си окупирайте, оставки ние не даваме

Александра Маркарян 06 ноември 2013 в 15:08 13638 85

Корнелия Нинова. Снимка: Сергей Антонов
Корнелия Нинова. Снимка: Сергей Антонов

 

Не приемаме политическите искания на студенти.

Това обяви депутатката от Коалиция за България Корнелия Нинова в интервю за БНТ днес.

"Кабинетът ще бъде устойчив. По отношение на окупацията - странно е и на колегите, и на всички е интересно защо тези млади хора не искат да поговорим за образование. Очевидно поставят само политически искания. Догодина в бюджета се предвиждат със 100 млн. повече за образование. За тези 100 милиона ще се кандидатства с проекти. Липсва разговор. Нашето искане е да седнем да говорим. В образованието има проблеми и ние залагаме решаването на тези проблеми догодина, например обвързването на образованието с икономиката, т.нар. дуална система", заяви Нинова.

На последвалия въпрос: "Т.е. не приемате политическите искания на студентите?" тя отговори с: "Да. Предпочитаме да говорим по същество за промени".

Призна, че като депутат й било трудно да работи в сграда, оградена с метални заграждения, но "както виждате, вършим си работата - трудно е да се работи така, неприятно е".

Студентските окупации започнаха на 23 октомври. Първата окупирана аудитория бе 272 в Ректората на Софийския университет. Тя предизвика лавинообразен ефект - в момента в 14 университета в страната има протестни действия, силна е и подкрепата от чужбина, особено в страните с концентрация на български студенти (Германия, Холандия, Англия). Студентите искат оставка на кабинета, разпускане на Народното събрание, насрочване на нови избори, морал и отговорност у следващите управляващи. В декларацията им от 5 ноември се отправя искане и за дебат за нов обществен договор. Студентите са категорични, че кредитът на доверие на този кабинет е изчерпан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!