БСП: Изборното законодателство не е работа на служебния кабинет

OFFNews 05 април 2017 в 16:17 3218 3

Кристиан Вигенин

"От името на БСП бихме искали да заявим, че не е работа на служебен кабинет да решава въпроси, свързани с изборното законодателство. Приветстваме факта, че този законопроект за гласуването на български граждани в чужбина беше оттеглен."

Това заяви избраният за народен представител от "БСП за България" Кристиан Вигенин на пресконференция в централата на партията по повод новината, че служебното правителство готви проект за Закона за българското гражданство.

Вигенин каза, че предстои сериозен дебат в Народното събрание по цялостни промени в изборното законодателство.

"Въпросите, които този законопроект третира, ще бъдат обсъдени широко и решавани в рамките на този по-голям дебат, когато ще е ясно - кой ще носи политическата отговорност за съответните предложения и решения по тази тема", категоричен е той.

По думите му, нужна е много прецизна формулировка на тези теми, която да гарантира, че от една страна ще бъдат запазени и съхранени конституционните права на българските граждани, живеещи в чужбина, да гласуват в избори, а от друга - да гарантира, че ще бъдат пресечени всякакви опити за външна намеса в изборния процес в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

06.04 2017 в 10:57

Според мен нещата са по простички. Преидента върши чужда работа /на БСП/ да хвърли храна на кучетата да се лаят и хапят /Герб и Патреотите/ по болната тема гласове от Турция. Долнопробно слагачество скрито зад добри намерения /национална сигурност/. Както винаги съпроводено с гафове.
 
X

Подкастът на OFFNews