БСП иска оставката на съветник на образователния министър

Лиляна Друмева не била безпристрастна, защото е шеф на Съюза на репресираните

ОFFNews 02 март 2018 в 11:13 5303 0

БСП иска оставката на съветник на образователния министър. Те настояват Лиляна Друмева да бъде освободена, защото според социалистите тя няма как да бъде безпристрастна. 

Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол. 

Причината за исканата оставка е, че Друмева едновременно е съветник на министъра и председател на Съюза на репресираните от комунистическия режим. По думите на социалистите тя влияе при изготвянето на програма по история, а в същото време има едностраничва позиция за социалистическия период у нас. Освен съветник на министъра, Друмева е и шеф на Центъра за квалификация и преквалификация на педагогическите специалисти. 

"Тази госпожа е председател на този съюз на репресираните. Тя е била на 14 място в листите в София от ГЕРБ. Съюзът на репресираните се обяви и в защита на Цветанов. Тя подкрепи и президентската двойка на ГЕРБ на последните избори. Тя изпълнява политически поръчки", каза зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев и попита министъра с какво го е впечатлила.

Министър Красимир Вълчев обясни, че Друмева не участва в изготвянето на учебниците. Каза още, че тя е част от неговия политически екип и е назначена на половин щат. По думите му Друмева е временно председател на центъра за квалификация до провеждането на конкурс за поста. 

"Близо 4 години сме работили с Друмева. Напълно нормално е да бъде кандидат за депутат, защото е в политическия кабинет. Тя има професионални качества да бъде член екипа ми. Няма законово ограничение което да забранява членуването и в организации и да ограничава изразяването на позиция", добави Вълнев. 

Стойнев посъветва министъра да не праща Друмева в Шумен. "Преди четвърт век тя е изгонена оттам, с решение на общинския съвет, всички директори и учители са се подписали за нейното отстраняване, доста противоречива личност тази жена", каза Стойнев и добави, че според него Съюза на репресираните "на практика се явява организация на ГЕРБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!