БСП иска касиране на вота в Галиче

OFFNews 28 май 2018 в 08:02 2885 1

БСП ще иска касиране на вота в село Галиче, където вчера с 26 гласа преднина кметското място спечели Страхил Стоянов от ГЕРБ.

През деня в общинската избирателна комисия в Бяла Слатина са постъпили 4 писмени и 1 устна жалби като 4 от тях са отхвърлени, а по една ще бъде съставен акт на подвижната секционна избирателна комисия.

Според левицата в изборния ден е имало множество нарушения. По думите им на подвижната избирателна секция са написани много актове за нарушения, като там в крайна сметка не гласували инвалидите, за които реално е предназначена секцията, пише bTV. 

От БСП твърдят също, че изборни бюлетини са раздавани на хора, които не са гласоподаватели, които са гласували от името на други хора.

Причина за раздора още вчера стана и една врата в местното училище, през която, според БСП, влезнали много хора, които не били от селото, но все пак успели да гласуват.

От щаба на кандидата на ГЕРБ отричат всички твърдения.

„Ние живеем в правова държава, след като БСП смятат, че е имало нарушения, да сезират институциите. Всичко мина честно, нормално и открито”, заяви победителят Страхил Стоянов.

Той заяви, че не очаква удари под кръста докато е кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

1

Севтопол

28.05 2018 в 09:20

Ако БСП бяха спечелили, всичко щеше да е по правилата, нали така? Просто сега са изнервени и ще им трябва малко време да приемат поредното поражение.