ГЕРБ печели изборите в Галиче

OFFNews Последна промяна на 27 май 2018 в 20:41 5169 1

ГЕРБ печели изборите в Галиче

По първоначални данни кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов печели кметските избори в с. Галиче, община Бяла Слатина, съобщава Агенция „Фокус“.

Правото си на глас през деня са упражнили 986 души от общо 1498 избиратели. За Страхил Стоянов за гласували 497 души. Опонентът му от БСП Веселин Тушинов е получил 470 гласа. 

С почти 66% избирателната активност приключи вторият тур на кметските избори в Галиче. Правото си на глас са упражнили 986 души от общо 1498 избиратели.

През деня в общинската избирателна комисия в Бяла Слатина са постъпили 4 писмени и 1 устна жалби като 4 от тях са отхвърлени, а по една ще бъде съставен акт на подвижната секционна избирателна комисия.

Денят в Галиче премина в нападки и обвинения между кандидатите за опити за манипулиране на вота. От БСП обвиниха ГЕРБ, че са довели хора от друго населено място, за да гласуват. От ГЕРБ пък заявиха, че шефът на местното БСП опитал да манипулира работата на подвижната избирателна секция. 

На втория тур на кметските избори в населеното място един срещу друг се изправиха кандидатът на БСП Веселин Тушинов и този на ПП ГЕРБ Страхил Стоянов. На първи тур за Тушинов гласуваха 388 избиратели, а за Стоянов – 369. В кметската надпревара участваха общо трима кандидати, като издигнатият от ВМРО – Българско национално движение Николай Банков не достигна до втория тур на изборите.

До изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място - Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови