БСП и ГЕРБ в спор за СЕТА

OFFNews 09 февруари 2017 в 15:46 5315 2

Снимка Канал 3 архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува отворено писмо до ГЕРБ за СЕТА. В него тя обявява споразумението между ЕС и Канада за вредно за икономиката и суверенитета на България. 

В текста на писмото се казва: 

Уважаеми ГЕРБ,

Вие от чие име обявявате подкрепа за споразумението с Канада? От ваше собствено. Аз го обявявам за вредно за България, икономиката и суверенитета й. Тази позиция "против" беше изразена пред нас и от Сдружение "Солидарна България", КНСБ, КТ "Подкрепа", "Произведено в България"- зад които стоят хиляди български фирми и граждани. Изразявам, освен собственото си мнение, волята им.

Приемам задачата си в политиката като отстояване на интереса на българите, а не като възможност да го търгувам за лична изгода. 

Евродепутатът Андрей Ковачев: Ще доведе до нови работни места

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП отхвърли твърденията, че СЕТА ще навреди на българската икономика, ще донесе вреди на околната среда или на здравето на хората. Ковачев получи писмен отговор от еврокомисаря за търговията Сесилия Малстрьом, в който се посочва, че споразумението няма да доведе до понижаване на европейските стандарти. Андрей Ковачев добави, че споразумението дава възможност именно Европа да задава стандартите, това ще доведе до повече търговия, следователно и до нови работни места:

Всеизвестно е, че свободната търговия води до нови работни места. Има едно изследване, което показва, че на всеки един милиард евро търговия се създават 14 000 нови работни места. Така, че свободната търговия води до повишаване на брутния вътрешен продукт, до нови работни места и от там - разбира се - до повишаване на жизнения стандарт, което очаквам и за България, заявява Ковачев в съобщение, изпратено от пресофиса му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови