БСП: Единствената цел на управляващите е как да се задържат на власт

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2020 в 09:15 1203 0

Весела Лечева

"След 10 години управление на ГЕРБ държавата ни е на опашката на всички негативни класации - за бедност, за социално разслоение, за екологични стандарти, качество на водата, храната и въздуха и т.н. Само с оставки не се решават тези проблеми, трябва да бъде по търсена отговорност на лидера на това правителство Бойко Борисов. Единствената цел на управляващите днес е как да се задържат на власт." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП Весела Лечева пред Канал 3.

"Налице е едно самодоволно в себе си управление, самоуверено, самодостатъчно, обвиняващо опозицията за проблемите и причините при всяка една възникваща криза. Държавата се управлява от кризисен ПР, който се използва да се прикрият всички онези тежки проблеми в страната, но това не води до нищо устойчиво, конструктивно и градивно. Всички контролни функции на държавата в момента са блокирани и не функционират", допълни още тя.

На въпрос какво прави опозицията и какви са нейните действия към момента, тя увери, че БСП не е прекъсвала да бъде последователна в своите намерения и че работата на опозицията е да бъде там, където правителството отсъства. Там, където не се изпълняват правителствените ангажименти, залегнали в програмата им за управление. Там, където хората бедстват, страдат. Там, където хората се чувстват неподкрепени и непредставени от политиците, като Лечева допълни, че всички политически сили, организации и граждански сдружения, които подкрепят приоритети на "БСП за България" и които не са доволни от модела на управление, са добре дошли да седнат на масата за преговори и да подкрепят БСП на предстоящия вот на недоверие.

"Кризата в Перник не е локална, тя е национална. Идентична е ситуацията и с язовирите в Ботевград, Шумен, Ловеч, Сливен. 10 години безхаберие доведоха до това. България е държавата, която е богата на водни ресурси, но ето че гражданите днес страдат от нейната липса", допълни народният представител. "Подкрепяме гражданите на Перник в техните протести във всяко едно отношение." - отвърна на запитване дали левицата действително подкрепя перничани.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !