БСП, ДПС и "Атака" напуснаха обсъждането на бюджета заради липса на информация

OFFNews 30 ноември 2015 в 14:13 3978 1

Снимка БГНЕС

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова

Депутатите от ДПС напуснаха заседание на бюджетна комисия в парламента, на което се разглеждат бюджетите на НЗОК, ДОО и държавния бюджет за следващата година.

Причината - непредставени доклади и становища за проектите и заложени нови промени.

„Скандално е да се гледат трите бюджета наведнъж. Скандално е 2 минути преди започването на заседанието да нямаме никакви материали, въпреки многократните ни предупреждения, за да може да седнем с експерти и да направим сметки“, обясни социалистът Румен Гечев.

Той подчерта, че няма становища към бюджетите, както и стенограма от първо четене. „В началото на комисията ни раздават проекта с включени предложения на други политически групи, с които ние не сме запознати. Такова нещо няма дори и в Африка. Разпределят се милиарди без никаква информация“, коментира Гечев

Депутатът беше категоричен, че това е атентат срещу демокрацията. "Не може да се обсъжда най-важният закон в държавата по този начин", допълни Гечев.

Петър Чобанов от ДПС, който също напусна заседанието, заяви, че за пореден път се вършат неща, близки до абсурда, като по думите му Бюджет 2016 в началото на заседанието дори не е бил разпечатан, а предварително не са били представени нито становища, нито мотиви, или доклади по трите законопроекта.

Атакистът Николай Александров мотивира напускането си с липсата на доклади, като дори показа своята електронна поща, на която не е била изпратена никаква информация за днешното заседание.

Той сравни поведението на управляващите с Ким Чен-ун и ситуацията в Северна Корея. По думите му дори има вкарани промени в законопроектите между първо и второ четене, които дори и опозицията не е могла да разгледа.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката