БСП депутат: Циганите ще взривят България, както албанците - Югославия

OFFNews 05 юли 2017 в 14:21 39303 22

"Има проблем със циганите. Те ще станат капсул-детонатор за взривяването на тази държава, както албанците се превърнаха в капсул-детонатор в Югославия". Това заяви от парламентарната трибуна БСП депутатът проф. Иво Христов.

Изказването му бе едно от многото разгорещени в рамките на дебата в парламента за доклада по изпълнението на Националната стратегия за ромите.

Според Христов преди 25-30 г. това малцинство е било интегрирано, но след това ромите се оказали изхвърлени от реформиращата се българска икономика. Затова общността им се капсулирала и циганските гета се превърнали в анклави на престъпност, които застрашават националната ни сигурност.

Христов определи пловдивския квартал "Столипиново" като "огнището на ислямския фундаментализъм в България".

"Не знам дали си давате сметка, че държави се взривяват отвътре именно с такъв материал", заяви Христов.

Остри думи от парламентарната трибуна изрече и депутатът от "Атака" Станислав Станилов. Според него циганите били социални номади, които не давали нищо, а само ползвали благата. Той се обяви и за санкции и дори репресии спрямо ромите.

"Репресивното отношение ще бъде полезно. Ако морковът е 20 см, тоягата трябва да бъде 2 м. Един ден тези огромни групи ще тръгнат да убиват. От безделие ще творят зло. Ще колят наред. Няма да питат кой е българин, кой турчин. Ние спим", каза Станилов.

В крайна сметка със 103 гласа „за”, 66 – „против” и 21 – „въздържал се”, парламентът прие административния мониторингов доклад за 2016 г. по изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

20

Christo Tamarin

06.07 2017 в 13:12

На български език се казва цигани, казва се и негри.

Ами ако и думата "роми" стане обидна, с какво ще я замѣним? С "евроиндианци" ли?

8000

19

Christo Tamarin

06.07 2017 в 13:11

Защо пък албанцитѣ да сѫ били капсул-детонатор за взривяването на Югославия? Фактитѣ не сѫ такива.

Югославия се разпадна, заради противорѣчия между сърбитѣ от една страна и хърватитѣ и словѣнцитѣ от друга страна.

Когато Косово се отцѣпи, тогавашна остатъчна "Югославия" се състоѣше само от Сърбия и Черна Гора. Слѣд Косово, и Черна гора се отцѣпи, и остана само Сърбия, която усп̀ѣва да задържи Воеводина.

11610

14

Prologue

05.07 2017 в 17:03

Ами "прав" е тоя бесеПар, ама трябва да заместим циганите с българи, четейки долните писания. Не че нещо, ама ако масата българи мисли, като хората по-долу с нас могат да правят каквото си пожелаят, то и така става де! Циганинът не бих сравнил и с бушмен, то не знам дали изобщо може да се сравни с нещо. Проблем с тях определено имаме, но те с нас, не бих казал. Това, което ги интересува е да си живеят живота, да има ядене, пиене, музика и животински с.кс! Дори бих казал, че България има малки проблеми с циганите, ако погледнем много други държави, нашите тук са цвете. Та, ако достигнем до конфликт с тях, причината няма да е в тях, нито във външните сили, които се намесват, а в това, че вярвате на изключителни глупости. Съжалявам, ама вашата истина е тотално ИЗКРИВЕНА!

14355

13

neverland

05.07 2017 в 16:48

Бля бля, ко мъ плаши тоя? Само гледат да плашат народа, за да е стеснат и притеснен. Няма нещо весело да кажат, позитивно някак си, ей така, един ден да не се притеснява нашенецът за глобалната и макро обстановка.