БСП: Да ни палят знамето е фашизъм

OFFNews 17 юни 2014 в 16:23 6602 33

Снимка Стефан Марков / Булфото

"БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм."

Това се посочва в декларация на социалистите, изпратена от "Позитано" 20.

От парламентарната трибуна Янаки Стоилов също излезе с декларация от името на "Коалиция за България", в която се призовава "да не се разпалва омраза в обществото".

Да бъдем на нивото на нашите отговорности - ръководствата на партиите да не дават основание за разпалване на омраза, особено когато има политическа нестабилност в страната, заяви Янаки Стоилов.

Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел, категорични са от  "Позитано" 20.

Изгарянето на знаме - независимо чие е - е нихилистичен и антидемократичен акт. Това зверство над морала и личната свобода е свидетелство за съществуването и развитието на фашизъм на територията на Република България. Когато фашизоидни и екстремистки настроени елементи изгарят публично и цинично знамето на Българската социалистическа партия, не само ние социалистите, но цялото българско общество трябва да бъде притеснено от задълбочаващите се антагонизъм и социална поляризация, пише в позицията на Младежкото обединение в БСП София-град.

Младите социалисти се обръщат „към президента и към всички отговорни институции и държавници, да бъде свикан Консултативен съвет по национална сигурност за истинските и съществени заплахи за националната сигурност, какъвто е този акт.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!