БСП: Бедстващата община Брегово е наказана от ГЕРБ

ОFFNews 22 март 2018 в 10:40 4055 0

БСП и ГЕРБ си размениха обвинения заради бедстващата след наводненията от миналата седмица община Брегово. 

С обвиненията започнаха социалистите, които заявиха, че община Брегово е наказана от кабинета, защото "там ГЕРБ никога не е печелил избори". Той обвини правителството, че конюнктурно да разделя хората от различните общини.

"Брегово е наказано от българското правителство. Беше отпусната помощ за Враца и Хайредин, но Брегово отново беше пренебрегнато. Може би там, според Борисов, живеят друга категория хора - по-малко граждани, по-малко европейци? Господин премиер, не си ли взехте поука от Мизия. Господин Борисов, Брегово е частот България. Не се отнасяйте към българите там като към лош материал – те са достойни, четни и смели българки граждани“, заявих Попов.

От ГЕРБ обвиниха БСП, че си правят кризисен пиар. "Видимите резултати ги видяхме миналата седмица - дойдохте с джиповете, прехвърлихте се в автобусите, дадоха ви ботуши, вместо да ги дадат на хората, които запушват пробойните по дигите и решихте проблеми", коментира депутатът от  ГЕРБ Владимир Тошев  и добави, че не знае дали като управляващи и опозиция си говорят от микорфоните в пленарната зала - ще помогнат на хората от Брегово.

"В момента се решават проблемите по отводняването на подпочвените води", обясни депутатът от ГЕРБ и добави, че според него наводнението е в резултат на нерегламентирано обработване на блатни земи. "Въпросът е кой обработва тези земи? Дали залятата площ е 5000 дка, дали обработваемата засята територия е 2000 дка и дали има някаква роднинска, близка връзка с кмета на община Брегово", каза още народният представител от ГЕРБ. 

Тошев обвини Попов, че не е запознат със ситуацията в Брегово. Социалистът обаче отговори, че не просто знае каква е ситуацията, но знае още, че хората в Брегово се страхуват да пият вода от чешмата, защото не знаят какво е качеството й. 

"Много добре съм запознат. Запознат съм, че до ден днешен на кмета на община Брегово не е даден какъвто и да е официален документ за качеството на питейната вода в Брегово. Кметът със собствени усилия на общината се опитваше да отводнява наводнените територии", каза Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови