ГЕРБ с контраатака: Лелка в Брегово е сватя, сватът кара катафалка

БСП се оплака, че й натискат кадрите да напускат

OFFNews 06 октомври 2017 в 10:28 9111 3

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Над 70 сигнала за шуробаджанашки назначения в цялата страна вече са получени на "Позитано" 20, очаква се броят им да нарасне над 100 днес, заяви депутатът Стоян Мирчев от БСП по бТВ. 

Той атакува със схема от модела "кумгейт" в Силистра, Тома Биков - с такава от Брегово.

По думите на Мирчев общински съветник със съпругата му работят в общината, син и снаха - общински съветници, дъщеря, майка - също общински съветници. Една голяма част не са минали и конкурс. Едни от тях отпускат обществени средства, а останалите ги харчат, заяви Мирчев, цитиран от пресцентъра на БСП. Той каза още, че една част от сигналите са подадени от хора, които са работили на подобни длъжност и то при няколко различни управления и са били натискани да напускат. „Нашият председател в Силистра е получил от общински съветник заплаха, че до два месеца ще се разправи с него. Председателят на общинския съвет Мария Димитрова също е тормозила нашия председател по телефона, оплака се Стоян Мирчев. 

В Брегово управлява социалистът Милчо Лалев.  Неговата съпруга била учителка в детската градина, сватята – леличка, снахата – счетоводител, сватът – шофьор на домашен социален патронаж и катафалка, сестрата на снахата – домакин в център за настаняване от семеен тип, шуреят – охрана. 

В Брегово работели роднини на депутата Цветан Топчиев (БСП): жената – счетоводител в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост, синът – в комплексното административно обслужване на общината, братът – главен специалист отбранителна и мобилизационна подготовка, жената на брата – управител на защитено жилище, а племенникът – в общински отдел.

По думите му няма как при подобно изброяване да се твърди, че всяко назначение е неправомерно и в такива случаи думата трябва да има прокуратурата.

„Позицията на морален стожер е много тежък кръст – той привлича вниманието към този, който е морален стожер”, подчерта Биков и запита задочно Елена Йончева дали по времето, когато е съжителствала със Сергей Станишев, е получавала за филмите си финансиране от Пловдивския панаир на Георги Гергов от БСП. Биков припомни и че като енергиен министър Румен Овчаров е назначил в АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов, на когото е кум. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

06.10 2017 в 12:33

Абе този Бикове изглеждаше по-нормален и интелигентен човек, а сега се намести на мястото на ченгето-лумпен Тодоров. Все си мислех, че простотията не е заразна, а виж какво се получава? Добре, че се движат с коли, а не с градския транспорт. Въпреки, че според резултатите от изборите излиза, че доста народ вече я е прихванал.

23293

2

Стефан

06.10 2017 в 11:40

Да не говорим, че като стой та гледай, това може да са единствените хора в движение, в толкова малко населено място.
Но си е притеснително, де. олигархичната група от лелки в детските градини и шофьори на каручката за тенджерки и ковчези, отдавна е яхнала Източна Европа, това е известно в някои среди около ІV километър.

77927

1

El Commandante

06.10 2017 в 10:51

"В Брегово управлява социалистът Милчо Лалев. Неговата съпруга била учителка в детската градина, сватята – леличка"

Да, могъща корупционна схема, няма спор.
Лелките в детските градини са известни с имотите си за милиони около Свиленград.
 
X

Да помогнем на украинските деца!