Божидар Божанов от ДБ доказа с документ, че Нинова лъже

OFFNews 08 декември 2022 в 10:47 5686 4

протокол
Протоколът от отварянето на изходния код на машините за гласуване на 28 септември.

Народният представител от „Демократична България“ Божидар Божанов разобличи лидера на БСП Корнелия Нинова, която в сутрешния блок на бТВ на 5 декември го упрекна в лъжа, че е бил единственият от парламентарните партии на представянето на изходния код за машините за гласуване в навечерието на изборите. В единадесетата минута на участието ѝ, след реплика на водещия "Божанов казва: Бях единственият представител”, а Нинова отговаря: “Лъже! Давайте да говорим за по-сериозните неща в държавата.”

Днес от Демократична България доказаха, че Божанов казва истината.

Бившият министър на електронното управление е получил протокол от Министерството на електронното управление, който удостоверява, че на 28 септември при отварянето на изходния код за парламентарните избори на 2 октомври той е бил единственият представител на партия.

Демократичното обединение разпространи документа до медиите без втората му страница, на която са подписите, които са лични данни.

Ето и пълния текст на опровержението на Божидар Божанов:

В понеделник Корнелия Нинова каза по бТВ, че лъжа, че съм бил единственият представител на партиите при предоставянето на изходния код на машините. От БСП също били пратили някой Пламен.

Освен че в регистъра на ЦИК БСП изобщо нямат регистриран представител, поисках от Министерството на електронното управление в качеството си на народен преставител протокола от въпросното предоставяне на кода.

Прилагам го тук, за да е ясно, че не аз, а Корнелия Нинова не казва истината. Дали са я подвели партийните кадри или съзнателно е решила да подведе зрителите, не е важно. Важното е да работим с факти, особено когато искаме доверие от хората.

Това, че единствено аз бях (заедно с представители на ОССЕ) там в този ден не е повод за гордост. Но показва лицемерието на хартиеното мнозинство, което твърди, че не вярва на машините, но не е направило никакво усилие да разбере защо може да им вярва; което казва, че трябва да се броят разписките, но неговите представители в ЦИК блокират пълния следизборен одит на разписките.

Обвинението от г-жа Нинова е само един щрих от цялата дискусия, в която имаше много малко факти от тяхна страна и много внушения и измислици. Тази е само още един пример.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

08.12 2022 в 12:45

Ще има полза ако чуем Нинова по темата, но не както досега по тоталитарен модел - пред мълчащ журналист позволяващ да прокарва нова лъжа. Техника въведена от ГЕРБ. Еднопосочни монолози без опонент. Дума срещу дума.

1930

3

Муню

08.12 2022 в 11:27

Що се отнася до госпожа лъжа, изобщо няма нужда да се доказва. Никой не и обръща внимание.
Имаме лъжа, имаме мента, имаме и Меси!
Хазарта само не знам защо си прибра пиперливия език? Мисля, че щеше да направи отличен коментар.

-795

2

Дедо МразИ

08.12 2022 в 11:16

Не може да се мери с хардварският шарлатанин Лъжеца

22547

1

dolivo

08.12 2022 в 10:53

Нинова е номенклатурна политическа свиня. Да не кажа нещо друго намекващо за промислуитет. Пардон, не го казвам изобщо заради външния и вид, там съчувствам, щото и аз съм дебел.