Боршош се оттегля от НДК

ОFFNews 29 юни 2017 в 18:49 6694 7

Мирослав Боршош се оттегля от поста си на изпълнителен директор на НДК, докато не свършат проверките на прокуратурата в Двореца.

В момента прокуратурата проверява дали изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош е плащал стари задължения на Двореца с отпуснати само за целите на Председателството 17 млн. лева.

За оттеглянето си Боршош сподели в изявление до медиите: 

"Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента", написа той.

Той допълва, че "в последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК". Според него атаката е насочена не само към Двореца, но и към саботаж на подготовката на страната ни за председателството на Съвета на ЕС.

 "Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България", продължава в изявлението си Боршош.

Той благодари на Бойко Борисов, че го е възстановил като изпълнителен директор на НДК.

"Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен. Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно", написа Боршош.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

29.06 2017 в 22:03

ваня щерева сигурно вече е покончила с собой.

21061

2

рамбо

29.06 2017 в 19:22

Всяка вечер нова серия на цирк ГЕРБ

63994

1

Red or Dead

29.06 2017 в 19:04

БОРШОШИАДА......в ТИКВОПИАРИЯ тече с пълни сили, матрЯла освен АНЕСТЕЗИЯТА - “ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ“ взе, че го натисна и ЖЕГА.....буквално!Мен също;)Затуй ще постна долу какви размисли има по въпроса един умен човек......и ЖУРНАЛИСТ.....

https://goo.gl/k4bk5H