Борисов заплаши ПП-ДБ да кажат ще търсят ли подкрепа от ГЕРБ, иначе ще ''има други действия''

Ако имат договорка с други партии, тогава ние ще се опитаме да предложим абсолютно същото, което ПП-ДБ предлагат. Но рискът е то да мине, предупреди лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 21 април 2023 в 15:20 6855 9

Борисов пред

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Борисов пред "Дондуков" 2

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова коалицията на "Продължаваме промяната - Демократична България" да кажат от коя парламентарно представена формация ще търсят подкрепа за евентуален втори мандат. Той ги обвини, че ако преговарят с всички, то това би означавало "че задкулисието работи" и заплаши, че ПП-ДБ не преговарят с ГЕРБ, ГЕРБ ще "има други действия".

Днес представителите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ дадоха пресконференция в централата на партията. Борисов обяви, че с радост вижда, че ГЕРБ не участва в обидите, яростта и подмятанията между парламентарно представените партии.

"Ако имат договорка с други партии, тогава ние ще се опитаме в рамките на първия маднат да предложим абсолютно същото, което ПП-ДБ предлагат. Но рискът е то да мине", предупреди той и призова в името на избирателите си ГЕРБ и ПП-ДБ да постигнат договорка.

"Те казват, че във втория маднат искат да направят правителство - с подкрепата на кого? Молбата ни е като ги питате - да назоват поименно с кого. Формулировката с всички означава с никого. (...) След като знаем този отговор, ще ви кажем какво правим. Ако търсят подкрепа само от нас - това е един разговор. Ако търсят от "всички" в кавички - значи задкулисието работи в момента. С нас не", каза Бойко Борисов. 

Днес представителите на Изпълнителната комисия на ГЕРБ дадоха пресконференция в централата на партията. Борисов обяви, че с радост вижда, че ГЕРБ не участва в обидите, яростта и подмятанията между парламентарно представените партии. Борисов призова ПП-ДБ да кажат от кого ще търсят подкрепа. По думите му това е отговор на кой ще прави кворум в парламента.

"Вариант А - очакваме подкрепа на ГЕРБ. Ами като очаквате подкрепа на ГЕРБ - да седнем тези дни и да изясним в какво се изрязва тази подкрепа", апелира ги той.

Борисов обясни, че след като получат отговор от ПП-ДБ, ГЕРБ ще обяват какво ще правят. "Ако търсят подкрепа само от нас - това е един разговор. Ако търсят от "всички" в кавички - значи задкулисието работи в момента. С нас - не", добави той.

По думите му едно управление между ПП-ДБ и ГЕРБ би било стабилно, дългосрочно и отговорно.

"Има и друго, а то ще удължи разделението и разправиите. Чухме от ДПС, че също са готови да подкрепят тези приоритети. Но ние считаме, че заради избирателите на тези партии това би било най-добро и устойчиво", каза още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

9

AntiZ

21.04 2023 в 19:04

Дарборелке, лакирай си ноктите, обръсни си мустачките, облечи се секси и отиди да Му пипаш мускула! А, и добави N 7 банкянския простак. Ако си недоволна, бегай при курбовки, там ще те харесат. А пък ако отидеш при малария велева, и микрофон ще ти заврат...

75

8

230 млрд баксов

21.04 2023 в 18:30

Смокиновите листи и балъците свършиха и сега буци ше става булка на ДуПиСе.
Той сам си го избра.
Сватбарски поздрав за младоженците:

https://www.youtube.com/watch?v=4uUKyi7gYBA

11462

7

dardorel

21.04 2023 в 18:11

Това форум за надпревара по злоба и простащина ли се превръща :
№1 - ...една мутра..
№2 - мутрафонът Буци..
№3 - ...селския тулуп..
№4 - Тъпа тикво...
№5 - Банканския нерез..

Сигурно нещо подобно може да се напише за всеки(и от нас),подозирам ,че ако е срещу лидер на ПП ще има санкция за език на омразата,но нейсе...

С пожелания за слънчев уикенд :).

1935

6

Муню

21.04 2023 в 17:35

Да си прави коалиция Магнитски!!!
Ето колко добре им се получи с хартиената коалиция!!!

1236

5

БотоксПутю

21.04 2023 в 17:25

В туй му е силата на Банкянския нерез - мутренските приьоми.
Пак му "образуват" нерви, както сам се изразява.

-480

4

Октим

21.04 2023 в 17:03

Ако си мислите, че селският тулуп може друго ..., то много се лъжете! Всичките му деяния за на диктатор и престъпник от най-висша класа, какъвто е и всъщност!

-1650

3

ob1

21.04 2023 в 16:27

Тъпа тикво, не можеш ли да вденеш какво се иска от тебе?!?
Има един списък важни неща, които трябва да се свършат. Съдебната реформа примерно е едно от най-приоритетните. Та.. гласуваш каквото ти се каже като добър евроатлантик и нямаш претенции за министри. Толкоз. Ти си прост и макаците ти са прости - натискайте копчета. Ако не ти харесва - гуши се с агата и заминавай в историята.

345

2

Джендо Джедев

21.04 2023 в 16:03

Мутрафонът Буци ми се вижда нервничък напоследък... Що така? ;)

10298

1

AntiZ

21.04 2023 в 15:32

Какво може да прави друго една мутра освен да заплашва? Е, да. Може и да рекетира, може и да убива или да поръчва убийства. А в българия може да стане и министър-председател.
 
X

Да помогнем на украинските деца!