Борисов забранил лятната отпуска в МС, докато административната реформа не стане факт

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2017 в 10:09 10283 2

Служителите в Министерски съвет, които ще се занимават с въвеждане на административната реформа, няма да излизат в отпуск през лятото, докато тя не бъде въведена. 

Това обяви пред Нова телевизия председателят на новата агенция "Електронно управление" Росен Желязков. Това е наредил лично премиерът Бойко Борисов, стана ясно от думите на Желязков, който смята, че краят на опашките може да е факт от есента. 

Ето част от реформите, които правителството на Борисов 3 обмисля да въведе, обяснени от Росен Желязков:

"Реформата в КАТ предвижда да не се пререгистрират превозните средства, когато те бъдат купени от човек от друг град. Също, още при първото посещение при нотариус данните трябва да стигнат до КАТ по електронен път. После КАТ само да информира собственика кога да отиде да си вземе талона. Заплащането на таксите също може да става при нотариуса. КАТ пък може да подава информация и до съответната община за това, че колата има нов собственик“, поясни Желязков.

"Не е изключено да се приеме и поправка, според която шофьорските книжки стават безсрочни, а не както сега да важат десет години", обясни той.

А относно свидетелството за съдимост Желязков обясни, че само от неговото отпадане трябва да се променят на над 40 закона и повече от 240 наредби. 

В България се губят около 26 млн. човекочаса годишно в административни услуги, каза още Росен Желязков. По повод това, че мъж си е взел отпуск, за да си регистрира колата в КАТ, Желязков добави, че отпуската не е за това, а за да се почива. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

20.06 2017 в 11:49

Показателно е кой точно е назначен начело на тази НОВА агенция с ранг на министерство. Основния изпълнител на фалшификата с готовите напечатани бюлетини ще "бори цифровизацията" и ще "въвежда дигитализация" в бюрокрацията на страната, където са се окопали сайде нескочели и неелектабилни гейберасти, десейбари и "вся остальная сволочь".
Ало, банкянския мискинин, каква дигитализация след 8 години управление бе?!