Борисов: За здраве и социална политика даваме огромни средства, но не достигат правилно

OFFNews 15 юни 2018 в 19:15 3777 3

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора, тъй като явно парите не се разпределят правилно.

"Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят или не достигат правилно", коментира той пред журналисти след откриването на разширения участък от пътя Слънчев бряг – Бургас и обходния път на Ахелой.

Поводът за коментара на Бойко Борисов е искането на майките на деца с увреждания за промени в законодателството. 

Борисов изреди, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лева за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лева – за полицаите, около 20 милиона лева – за надзирателите в затворите, 10 милиона лева за Софийския университет, 15 милиона лева за БАН, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите.

"Никога досега нито едно правителство не отпускало толкова пари в тези сфери", заяви Борисов и посочи, че ще настоява отпуснатите пари за здраве и в социалната сфера да отиват там, където са нужни.

Министър-председателят коментира още, че правителството продължава да отпуска средства и за ремонтирането на пътищата в страната. Като пример той посочи, че днес е пуснат участък от 48 км от автомагистрала „Тракия“, след като 35 години този основен път не е обновяван. Премиерът добави, че усилено се строят и магистралите „Струма“ и „Хемус“ и се надява, че след като бъде въведена тол сиситемата у нас, приходите от нея ще се инвестират в ремонта на пътища, а не от бюджета.

По повод отношенията на страната ни с Македония Борисов каза, че те са прекрасни. Той припомни, че международната общност е поздравила правителствените ръководители Зоран Заев и Алексис Ципрас за споразумението, което по думите му е знак, че светът подкрепя плана и приоритетите на нашето председателство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

16.06 2018 в 09:52

...колкото и да дадеш,все ще ги откраднат.Това е същината на властта на мутрите....

20699

2

Новак

16.06 2018 в 08:09

По отношение на магистрала Тракия - там май обновяват отсечка построена скоро, а не преди 35 години.
А за парите за социална политика да попита чиновничките като си дойдат от Ню Йорк.

23293

1

Стефан

15.06 2018 в 20:31

Доживях да се съглася с Борисов ...