Борисов за изтребителите: Аз държа да са нови

OFFNews 02 октомври 2018 в 11:19 2456 0

Премиерът Бойко Борисов заяви, че са подадени оферти за най-добрите изтребители, но той държи армията ни да се оборудва с нови машини.

„Аз държа да са нови. Помолил съм Каракачанов да покани и летците от "Граф Игнатиево", бойните ни пилоти, също да участват, да участват, да гледат, защото в края на краищата, първо те са най-добрите експерти, защото летят на тези самолети, знаят за какво ще се бият или ако стане война, какво ще правят и не на последно място - те ще летят на тях“, каза Борисов, цитиран от БНР.

Вчера стана ясно, че САЩ предлагат изтребители Ф-18 и Ф-16, Швеция - "Грипен" и Италия - "Юрофайтър". Всички, без италианската оферта, са за нови машини.

Борисов е заявил, че държи конкурсът да премине при пълна прозрачност. Цитиран от правителствената пресслужба тйо е посочил, че самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой. .

„Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ сам определя съдбата си", коментира още премиерът Борисов.

Борисов коментира и протестите на майки на деца с увреждания. Той е категоричен, че правителството е поело ангажимент към тях и той ще бъде изпълнен.

Той призова социалния министър, майките, представителните организации и омбудсмана да се разберат, как ще се разпределят обещаните 150 милиона лева допълнително и не прие упрека, че трябва да поеме отговорност за това ,че няма реална реформа.

„Всеки ден са се събирали, всеки има своето мнение, но изглежда е най-лесно да кажеш: "Бойко да отговаря". Да, аз си отговарям. И това, което съм поел като ангажимент - да гледат трите закона и да имат 150 милиона повече. Всяка година оттук нататък, включително и тази съм го поел като ангажимент, и ако го няма, въпреки че не всички коалиционни партньори са съгласни, тогава могат да кажат: "Борисов ни излъга".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови