Борисов все пак се е срещал с президента на Иракски Кюрдистан, но за военна помощ никой не знае

OFFNews 02 юни 2017 в 14:58 6067 3

Бойко Борисов се е срещнал с президента на автономната област Иракски Кюрдистан - Масуд Барзани, стана ясно от думите на външния министър Екатерина Захариева, която беше днес в парламента. 

Сутринта депутатът от БСП Елена Йончева заяви по бТВ, че премиерът се е срещал без да обяви с президента на Кюрдистан е обещал военна помощ на страната. Това тя разбрала от техните медии, а в България срещата не е била обявена.

Външният министър Екатерина Захариева каза, че срещата е била част от обиколка, която Барзани прави в региона, а на срещата му с Борисов били обсъдени отношенията между България и Кюрдистан и най-вече борбата с тероризма. На срещата са били председателят на парламента Димитър Главчев, икономическият министър и с министърът на туризма.

"Това са протоколни срещи, няма нищо притеснително", обясни Захариева. А относно обвиненията на БСП, че страната ни е обещавала военна помощ Захариева каза, че това са просто техни твърдения: "Не знам БСП откъде ги твърдят тези неща. Ние сме съюзник в НАТО. Знаете как се взимат решения в глобалната коалиция, така че БСП какво твърдят - попитайте тях. Това са неоснователни твърдения, неща "казал-рекъл", заяви Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

02.06 2017 в 17:15

Защо боко се е срещал с Барзани и какво са обсъждали? Формално Ел Барзани е никой от гледна точка на международното право и няма какво да обсъжда с министър-председателя на европейска държава, освен, ако са пили по кафе като стари приятели. Кафе ли са пили, или са обсъждали възможностите за незаконни доставки на оръжие. Това НЕ СА протоколни срещи! Няма протокол, уреждащ отношенията между суверенна държава и непризнати формирования. Имало е нещо шушу-мушу. Има ли стенограма и присъствал ли е трети на срещата? Търси ли боко разправии с Ердо султан, известен с любовта си към кюрдите?

А моето мнение знаете: Свобода за кюрдите! Свободен и демократичен Кюрдистан!

Поздрав!

21061

2

рамбо

02.06 2017 в 15:29

След като техните медии казват е почти сигурно, че нашия умник е обещал нещо, каквото и да предъвква тая кифла. А и иначе за какво е дошъл онзи? Само за да пие кафе с Борисов ли?