Борисов води 10 министри в Александруполис, ще заседават с гръцките колеги

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2020 в 06:29 1321 0

Четвърто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция ще се проведе днес в Александруполис.

Това ще е първото междуправителствено заседание, откакто начело на кабитена е министър-председателя Кирякос Мицотакис след проведените през юли м. г. парламентарни избори в южната ни съседка. 

Заседанието на високо равнище в Александруполис е продължение на прагматичното сътрудничество между двете страни, които поддържат отлични добросъседски, партньорски и съюзнически отношения, съобщиха от МС. Във фокуса на съвместното заседание ще е свързаността - транспортна, дигитална и енергийна, още по-активното и тясно сътрудничество в областта на опазването на външните граници на ЕС, както и по отношение на новите политики за растеж и иновации на Европейската комисията. Друг акцент на Четвъртата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище ще бъде активното партньорството в рамките на НАТО, в сферата на културата и туризма.

В края на съвместното заседание ще бъдат подписани двустранни документи. 

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов за съвместното заседание с гръцкото правителство, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов, Младен Маринов, Петя Аврамова, Боил Банов, Росен Желязков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови